Morella presenta les XV Jornades de la Trufa

673
Morella presenta les XV Jornades de la Trufa
Morella presenta les XV Jornades de la Trufa
PUBLICITAT

Morella ha presentat les XV Jornades de la Trufa on la ciutat concentra diferents activitats gastronòmiques al voltant del diamant negre dels Ports. Així, el regidor de Turisme, Jorge García, i la Presidenta d’Asetmico, Mari Carmen Escuder, han explicat les activitats i menús especials que tindran aquestes jornades, les quals s’inauguren el 26 de gener i s’allarguen fins a l’11 de març. Aquestes inclouen en el seu calendari el cap de setmana gastro-literari Morella Negra com la Trufa els dies 23, 24 i 25 de febrer.

Garcia ha destacat que “es tracta d’unes jornades molt importants per ser un element característic de la gastronomia d’aquesta zona” a més, ha comentat que “els restauradors de la comarca preparen menús especials amb la trufa com a element principal dels plats durant el mes i mig que duren les jornades”. L’edil ha explicat que “enguany hi haurà diferents showcookings on el públic general podrà veure com es treballa amb el diamant negre dels Ports i provar els plats resultants”. D’altra banda, Mari Carmen Escuder, ha recalcat que també s’ofereixen altres activitats com degustacions i tallers amb productes de la zona com el taller d’olis d’oliveres mil·lenàries o el de productes de Morella”.

Les Jornades de la Trufa de Morella cada any tenen més participació dels restaurants locals i d’arreu de la comarca dels Ports. D’aquesta manera, en la XV edició participen un total d’11 restaurants, dels quals vuit són de la ciutat i tres són de la resta dels Ports. D’aquesta manera, Morella comptarà amb activitats gastronòmiques al voltant de la trufa negra durant els caps de setmana de febrer i març.

Morella Negra com la Trufa
Dins de les XV Jornades de la Trufa s’inclou el cap de setmana gastro-literari Morella Negra com la Trufa que enguany compleix tres anys. Aquest festival combina el gènere literari de la novel·la negra amb degustacions de pinxos de trufa i tasts de vins. Així, Morella Negra concentra cada any a diferents escriptors i experts d’aquest gènere per a realitzar presentacions de llibres, taules redones i conferències al voltant d’aquesta. A més, la ciutat entrega el premi Tuber Melanosporum a l’escriptor o escriptora novell del 2017.

Aquesta edició de Morella Negra com la Trufa compta amb un blog propi en el qual s’expliquen les activitats i personalitats d’aquest festival. Aquest es pot trobar a morellanegra.com.