Morella presenta la vuitena edició de les seves jornades “Anem de Tapes”

204

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

“Anem de Tapes” és una gran oportunitat per descobrir la gastronomia morellana a través de xicotets mossos, amb tapes en els set bars participants i menús de tapes en catorze restaurants. Aquest any hi haurà una gran varietat en renovar-se les tapes i es sortejaran tres Regala Morella entre els participants de les jornades “Anem de Tapes”

Morella presenta avui la seva vuitena edició de les jornades “Anem de Tapes”. Una cita consolidada on participen els bars i restaurants de la localitat, oferint els millors productes de la zona en xicotets mossos. Aquest any, en els set bars participants es podrà degustar una tapa, acompanyada d’una consumició, a un preu de tres euros, i en els catorze restaurants, hi haurà un menú elaborat a base de tapes. Entre tots els participants es sortejaran tres Regala Morella valorats en 50 euros cadascun. Cal destacar la gran varietat que hi haurà als bars, ja que les tapes s’aniran renovant fins al 31 de juliol, data de final d’aquesta vuitena edició.

El regidor de turisme, Jorge Garcia, assenyala que “Anem de Tapes ja és una cita fixa en el calendari gastronòmic de la localitat i és una bona promoció de la nostra gastronomia, a través de les tapes dels bars i els menús dels restaurants”. A més, afegeix que “aquestes jornades solen comptar amb una alta participació, tant dels veïns i veïnes com dels visitants, pel que són un element de dinamització econòmica rellevant”. Finalment, ha animat a tots i totes a participar en aquesta vuitena edició de “Anem de Tapes” i ha agraït “la feina i esforç dels restauradors, que innoven per oferir la millor qualitat i originalitat en les seves creacions”.

Una de les novetats d’aquest any serà que els bars aniran canviant les tapes que ofereixen durant el més de mes i mig que duren les jornades. Així, no hi haurà un Tapaport per encunyar les caselles de les tapes consumides, sinó que es donarà un tiquet per a un sorteig per cada tapa consumida. Els dies 29 de juny, 20 de juliol i 3 d’agost es sortejaran tres Regala Morella de 50 euros cadascun. El preu de la tapa més beguda serà de 3 euros i amb aquests canvis es pretén augmentar la qualitat i participació en les jornades de “Anem de Tapes”. Per la seva banda, els restaurants tornaran a oferir suculents menús degustació elaborats a base de tapes.

Els bars participants són Casa Pere, Blasco, Prats, Què de Què, Xuso, Fausto i Mas de Ferré i els restaurants Prats, La Fonda, La Fonda Moreno, Marquès de Cruïlles, Casa Pere, Daluan, Vinatea, Mesón del Pastor, Mas de Ferré, Rey don Jaume, Pizzeria Lola, Cardenal Ram, El Faixero i Casa Roque. En la jornada d’avui, tots realitzaran una xicoteta mostra d’estes jornades, al fer una degustació de les tapes en la presentació, que tindrà lloc a l’ajuntament.

La iniciativa del “Anem de Tapes” va néixer l’any 2009 a Morella. La localitat dels Ports va ser una de les primeres de la província de Castelló en organitzar unes jornades d’aquest tipus.