Morella presenta la segona trobada de dimonis, que tindrà lloc el proper dissabte

281

-Nota de l’Ajuntament de Morella-

Aquesta iniciativa comptarà amb novetats, com la presència de dues Cucaferes durant la desfilada o una interpretació a la nit. Aquesta trobada va ser un èxit l’any passat i s’espera que torne a tenir una gran acollida

L’Ajuntament de Morella, el grup de Dimonis de la localitat i els Majorals de Sant Antoni 2016 han presentat la segona trobada de quadrilles de dimonis que se celebrarà a la ciutat. Aquesta comptarà amb l’agrupació local, el Grup de diables d’Alcanar, Dimonis la Plana i Diables de Castelló i tindrà lloc el proper dissabte. Aquesta trobada tindrà diverses novetats, com la participació de dues Cucaferes en la desfilada de la vesprada, una d’elles és la de la Penya la Pinta que s’ha restaurat i sortirà als carrers després de més de quinze anys, o una obra de teatre preludi al Correfoc de la nit. A més, els Majorals de Sant Antoni s’encarregaran de la festa nocturna.

La regidora de festes, Rocio Querol, assenyalava que “l’any passat es va organitzar la primera trobada de dimonis i va ser un autèntic èxit, pel que s’espera que aquesta segona edició tinga de nou una gran acollida per part dels veïns, veïnes i visitants”. A més, afegia que “els espectacles dels dimonis agraden molt als veïns i veïnes i activitats d’aquest tipus també ens permeten tenir una oferta més ampla en aquests caps de setmana de tardor”. Per la seva banda, Javier Ortí, membre dels Dimonis de Morella explicava que “a la vesprada es realitzarà un cercavila de les quatre colles, que comptarà amb la participació de les Cucaferes i, després de sopar, es realitzarà una xicoteta obra de teatre en Sant Miquel, amb la qual donarà inici el correfoc fins al Pla dels Estudis”. Finalment, José Miguel Fernandez, majoral de Sant Antoni 2016, convidava a la participació en la festa i recordava que els diners que s’aconseguisquen en la festa nocturna es destinaràan a sufragar els costos de les festes del pròxim mes de gener. L’entrada per a aquesta serà gratuïta. També repassava les activitats dels majorals en les últimes setmanes, amb la recollida de les carabasses o els passejos els diumenges del bou i el porc, que se sortegen per aconseguir diners per a organitzar les festes. Cal recordar que les festes de Sant Antoni són la principal celebració de l’hivern i, en elles, tenen un gran protagonisme el sector primari i el foc. Dues figures representades pels Majorals i els “Dimonis”, que tornaran a unir-se dissabte que ve amb aquesta trobada.