Morella presenta la programació del Dia Internacional de la Dona

423
Presentació activitats 8M a Morella
Presentació activitats 8M a Morella
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

La regidora d’Igualtat, Mari Carmen Escuder, la regidora d’Educació, Ana Adell, l’agent d’igualtat, Mari Pau Querol, i la directora del CEIP Mare de Déu de Vallivana, Pili Bellés, han presentat aquest matí la programació del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Aquesta compta amb diferents actes culturals i festius al llarg de tot el mes per a donar visibilitat a les reivindicacions feministes. Així, destaca la concentració amb lectura del manifest i performance del 8M a la plaça de l’ajuntament.

D’aquesta manera, Mari ha destacat que “el 8 de març s’ha convertit en un dia de reivindicació festiva per a donar visibilitat a la situació de desigualtat que encara vivim les dones” i ha afegit que “enguany plantegem enfocar el Dia Internacional de la Dona a l’empoderament de les dones”. L’edil ha explicat que “a més de les activitats programades per a tot el mes, des del dia vuit i durant tota la setmana, l’ajuntament il·luminarà la seua façana de color morat i exhibirà les pancartes del Grup de Dones dels Ports”. Finalment, ha recordat que “el 8M és un dia molt important ver a la visibilitat de la situació de la dona en la societat, però la lluita feminista per aconseguir una igualtat real en tots els àmbits s’ha de treballar cada dia”.

D’altra banda, Ana ha detallat que “també es realitzen activitats relacionades amb el dia de la dona als centres educatius i esta setmana s’han fet tallers amb els diferents cursos al col·legi”. A més, ha reivindicat “la importància de l’educació per a construir una societat igualitària des de la base”.


Programació al voltant del Dia Internacional de la Dona
Com cada any, Morella compta amb una intensa agenda d’activitats al voltant del Dia Internacional de la Dona que es commemora el 8 de març. Aquestes comencen amb el concert de la Banda Simfònica de Dones el diumenge 6 de març a les 12.00 hores i s’allarguen durant tot el mes. Així, el 8 de març tindrà lloc la xerrada El valor de l’associacionisme femení. La nostra història a càrrec del Grup de Dones dels Ports a les Sales Gòtiques de l’ajuntament de Morella a les 19.00 hores. A continuació, a la plaça de l’ajuntament tindrà lloc la concentració feminista amb la lectura del manifest i una performance.

Els actes continuen el dissabte 12 de març amb la taula redona Experiències de dones en l’àmbit laboral a les Sales Gòtiques a les 19.00 hores. El diumenge 13 de març, marxa reivindicativa Fem soroll per la igualtat amb eixida des de Sant Miquel a les 12.00 hores. A les 19.00 hores, projecció de la pel·lícula Maixabel al Teatre Municipal. Finalment, el diumenge 27 de març representació de l’obra Preparadas, listas… ¡Ya! de la companyia El Terral a les 19.00 hores al Teatre Municipal.
A més, durant el mes de març es realitzen activitats de promoció de la igualtat al CEIP Mare de Déu de Vallivana i a l’IES Els Ports. També hi ha una exposició de dones treballadores al Centre de Salut de Morella.