Morella presenta la programació de Sant Antoni 2019

600
PUBLICITAT
  • La cremà de la barraca i la representació de la Vida del Sant donara inici a la principal festivitat de l’hivern a Morella
  • Enguany aquestes dues activitats canvien d’ubicació i es realitzaran a la plaça de Sant Miquel

Morella ha presentat la programació d’actes del Sant Antoni 2019. La festa del foc al gener se celebra a Morella els dies 18, 19 i 20 i compta amb activitats tradicionals que involucren als veïns i veïnes a participar al llarg de tota la festivitat. La presentació l’han realitzat la Presidenta de la Confraria de Llauradors, Sonia Traver, i el regidor de Desenvolupament Rural, Rafa Pallarés. D’aquesta manera, les principals activitats del Sant Antoni morellà es mantenen en un any que no hi ha majorals.

Rafa agraïa a “la Confraria de Llauradors l’organització d’aquesta festa tradicional tan participativa, ja que és la més important de l’hivern en aquesta zona”. A més, l’edil ha comentat que “la Vida del Sant, la barraca i les representacions de la Llaurà i la Sembrà, el Contrabando o el Mondongo estaran presents al Sant Antoni 2019”. D’altra banda, la Presidenta de la Confraria, Sonia Traver, ha volgut “animar als morellans i morellanes a què hi haja majorals per a l’any que ve i fer la festa més participativa”.

El divendres, 18 de gener, comença oficialment la festa de Sant Antoni, però els dies previs s’ha estat treballant perquè tot estiga enllestit. A més, el dijous es beneeix el panoli a la casa de la Confraria a les 13.00 hores. Així, poden començar tots els actes previstos per al cap de setmana.

Programació d’actes de Sant Antoni a Morella

El divendres, 18 de gener comença la jornada amb la vestida de la barraca a la plaça de Sant Miquel. A la vesprada, a les 20.00 hores comença la Santantonà des de la Casa la Confraria i a continuació es representa la Vida del Sant i la Cremà de la barraca. A partir de les 23.30 hores la tradicional Ronda i Estudiantina amb la Rondalla de Morella.

El dissabte és el dia que concentra més activitats del Sant Antoni. A les 9.30 hores, despertà a càrrec dels Gaiteros de Morella. A les 10.30 hores Pujà del Sant des de la Confraria fins a la Basílica Arxiprestal. A les 11.30 hores, Santa Missa en la qual cantarà el Cor Parroquial. En finalitzar, Baixada del Sant i repartiment de panoli. A les 16.30, representació del Contrabando, la Sembrà i la Llaurà, la Gostera i el Mondongo. A la nit, actuació del Trio Trébol i discomòbil AQM on la recaptació serà per a la Confraria de Llauradors.

El diumenge a les 11.30 hores, missa en honor als confrares i majorals que ens han deixat.