Presentació I Enduro Race Morella Singletracks
Presentació I Enduro Race Morella Singletracks

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el responsable de l’empresa Napau Sports, Fernando López, i el tècnic de Morella Singletracks, Pablo Segura, han presentat avui la I Enduro MTB Race Morella Singletracks. Aquesta prova serà la primera d’aquesta modalitat que se celebre a la província de Castelló i tindrà lloc els dies 4 i 5 d’octubre. La competició està despertant una gran expectació, ja que combinarà l’esport amb el patrimoni de la ciutat, com ara el descens que es realitzarà des del més alt del castell, i els seus paisatges tan idonis per a la pràctica de l’enduro. A més, des de l’organització s’està treballant perquè aquest esdeveniment forme part del Campionat Oficial d’Enduro de la Comunitat Valenciana, de manera que es pot convertir en la primera prova federada en aquesta modalitat que es dispute en esta autonomia.

El primer edil morellà destacava que “estem organitzant una prova molt important que aspira a ser un referent de l’enduro a nivell nacional”. A més, afegeix que “el projecte Morella Singletracks va néixer fa un any i ja compta amb una important trajectòria, repercussió i organització d’esdeveniments, com la Mediterranean Xtrem, i esperem que posicione Morella com una gran ciutat per a la pràctica de la BTT”. Per la seva banda, Fernando López assenyalava que “vam conèixer Morella i pensem que és el millor lloc per organitzar aquesta ambiciosa prova”. Cal assenyalar que la prova està despertant una gran expectació i que ha tingut una important repercussió en mitjans especialitzats de tirada nacional. A més, la passada setmana es va rodar un espectacular vídeo promocional, que veurà la llum en els pròxims dies.

D’aquesta manera, el 4-5 d’octubre d’enguany, els aficionats al MTB més lúdic i autèntic tenen una cita inexcusable a Morella. El circuit programat serà una mostra de l’enorme domini dedicat al enduro i al all mountain que constitueix la zona. A més, la primera especial tindrà per escenari la joia medieval que representa el nucli urbà de Morella, descendint 200 m. de desnivell des del cim del seu castell fins a l’exterior del recinte emmurallat. Amb això, tant bikers com visitants podran gaudir d’un dels pobles més bonics d’Espanya des de la perspectiva més espectacular. El cap de setmana serà una festa de la bicicleta, on també els més menuts tindran el seu espai amb activitats dissabte i diumenge. La celebració d’aquesta competició, juntament amb la de la Mediterranean Xtrem, suposa la confirmació de Morella com a destinació de referència dins del BTT a nivell nacional.