Morella presenta la Big Ride, Open d’Espanya d’Enduro MTB, que es disputarà els dies 25 i 26 de juny

332

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Més de 200 bikers ja s’han inscrit a aquesta prova, alguns d’ells els millors d’aquesta modalitat a nivell nacional i internacional. Morella dóna un gran salt qualitatiu i situa Morella Singletracks en un gran aparador al formar part de l’Open d’Espanya d’Enduro MTB

L’espectacle biker s’acosta. Morella ha presentat avui la Big Ride Morella, tercera prova puntuable de l’Open d’Espanya d’Enduro MTB, que es disputarà els dies 25 i 26 de juny. El primer edil de la localitat, Rhamsés Ripollés, el director de la Big Ride, Guti Martín, el regidor de turisme, Jorge Garcia, i la regidora d’esports, Lola Vinyals, han comparegut avui en roda de premsa per mostrar tots els detalls de aquesta prova. Ja hi ha més de 200 bikers inscrits, alguns d’ells dels millors en aquesta modalitat esportiva a nivell nacional i internacional. La de Morella serà la tercera prova, després de les disputades a Vila de Ojén i Eurocidades Tui-Valença. Tancarà aquest Open la prova de Castejón de Sos al mes de juliol.

Rhamsés Ripollés ha agraït als organitzadors de la prova que compten amb Morella en una de les quatre proves que formen part de l’Open d’Espanya. A més, assenyalava que “aquesta prova és una gran oportunitat promocional per a Morella Singletracks, ja que serem una de les quatre proves puntuables de la Big Ride i anem a comptar amb més de 200 bikers practicant enduro en el nostre terme municipal”. Per la seva banda, Guti Martín destacava que “Morella aporta una gran complementarietat a l’Open d’Espanya, ja que tenim quatre seus molt diferents i que són ideals per a la pràctica de l’enduro i per promocionar projectes de dinamització turística, com Morella Singletracks en aquest cas”. El director de la cursa també indicava que el nivell de participació és molt alt i que a la competició hi assistiran alguns corredors tan importants com l’actual líder de l’Open, José Borges, o el tres vegades campió d’Europa, el francès Karim Amour, amb el equip BH Gravity Team.

Finalment, Jorge Garcia ha destacat la importància turística i econòmica de la prova i Lola Vinyals ha fet una crida a la participació i indicava que “Morella continua posicionant-se com a destinació BTT, amb l’organització de proves tan importants a nivell nacional i internacional com la Mediterranean Xtrem i la Big Ride”. La regidora també ha agraït la implicació i treball dels voluntaris que ajudaran a que la prova puga ser un èxit.

En aquesta edició, es mantindrà el programa respecte als anys anteriors. Dissabte tindrà lloc el vertiginós descens urbà, des del més alt del castell fins a l’exterior de la zona emmurallada, mentre que diumenge al matí la competició es traslladarà a les belles sengles recuperades per Morella Singletracks. A més, durant tot el cap de setmana hi haurà una gran quantitat d’activitats paral·leles per als acompanyants dels participants i espectadors perquè puguen gaudir d’un excel·lent ambient a la zona de Paddock, que tornarà a estar ubicada a la Plaça dels Estudis.

D’aquesta manera, els aficionats al BTT més lúdic i autèntic tenen una cita inexcusable a Morella. El circuit programat serà una mostra de l’enorme domini dedicat a l’enduro i al all mountain que constitueix la zona. La celebració d’aquesta competició, al costat de la de la Mediterranean Xtrem, suposa la confirmació de Morella com a destinació de referència dins del BTT a nivell nacional.