Morella presenta la 761 edició de la Fira

498
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

El regidor de desenvolupament rural, Rafa Pallarés, i la presidenta de l’Associació Firal, Silvia Ferrer, van presentar ahir la programació completa de la Fira de Morella

Aquesta és de tradició agrícola i ramadera i congrega milers de visitants per a conéixer els productes de la zona

La novetat d’aquesta edició és la prova del bou el dissabte i la posterior embolada a la nit

Morella ha presentat una nova edició de la Fira amb una programació completa d’activitats que inclourà el cap de setmana del 9 i 10 de setembre. Així, el regidor de desenvolupament rural, Rafa Pallarés, i la presidenta de l’Associació Firal, Silvia Ferrer, van realitzar ahir l’acte de presentació de la 671 edició de la Fira de Morella amb la novetat d’actes taurins amb la prova del bou a les 19.00 hores i l’embolada d’aquest a les 24.00 hores. A més, la Fira de Morella compta amb degustacions i exhibicions gastronòmiques durant tot el cap de setmana.

El regidor de desenvolupament rural ha destacat que “la Fira de Morella  és el millor aparador per a mostrar tots els nostres productes i també serveix per a reivindicar el sector primari, un dels motors econòmics de la nostra ciutat”. A més, Rafa ha comentat que “aquesta Fira té una extensa tradició, ja que compleix 761 anys i concentra molts visitants a Morella, per tant, volem oferir activitats per a tots els públics i que tothom gaudisca de la Fira de Morella”.

D’altra banda, la presidenta de l’Associació Firal va explicar que “hem introduït els actes taurins a les activitats tradicionals de la Fira, per tal d’afegir nous elements”. A més, Silvia ha afegit que “la Fira de Morella és molt important a la zona, per tant, és el millor aparador per a mostrar els productes típics de Morella a la resta de públic”.

La Fira de Morella compta amb diferents zones i espais que separen la zona més comercial dels animals. D’aquesta manera, l’Espai Firal i l’albereda concentren la part comercial i a l’exterior de l’Espai Firal se situa el ramat en les carpes especials. Aquesta edició de la Fira compta amb més expositors i s’ha habilitat el Pla dels Estudis i Sant Miquel per tal d’albergar-los a tots. Cal recordar que morella té un important teixit comercial i gastronòmic que aprofita aquest cap de setmana per a mostrar totes les possibilitats que ofereix.

Programació de Fira de Morella
La Fira de Morella concentra activitats durant tot el cap de setmana per a que menuts i grans puguen gaudir d’aquest cap de setmana. D’aquesta manera, la Fira de Morella compta amb degustacions gastronòmiques i exhibicions, així com el Saltapins Indoor durant tot el cap de setmana. A més, el dissabte a les 12.30 hores hi ha una cercavila des de l’ajuntament amb l’Associació Musical Mestre Candel que finalitza amb l’acte d’inauguració de la 761 edició de la Fira de Morella. A les 19.30 es fa la prova del bou a la Plaça de Bous i a la nit, a les 24.00 hores, l’embolada d’aquest. El diumenge també comença amb una cercavila amb la banda de música des de l’ajuntament i durant el matí es succeeixen les demostracions a l’Espai Firal. A les 13.30 hores se celebra l’acte central de Fira.