Presentació Productes Morella a Castelló

Presentació Productes Morella a Castelló
Presentació Productes Morella a Castelló
-Nota de premsa-

“Productes de Morella” és l’aposta d’aquesta localitat per la potenciació dels productes autòctons, donant-los un valor afegit i incrementant la seva comercialització. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, al costat dels productors que formen part d’aquesta marca de qualitat (Formatgeria El Pastor, Carns de Morella i Productes Adell- Proports) han presentat avui al Mercat Central de Castelló aquesta nova iniciativa. L’acte ha servit per conèixer els detalls dels productes que tenen aquesta distinció, degustar-los i conèixer tots el punt de venda ubicat en aquest emblemàtic espai.

“Productes de Morella” també pretén incrementar les vies de comercialització de la gastronomia i productes morellans, reconeguts per la seva qualitat, a través de la distribució local i de diferents punts de venda, com els que hi ha des de fa uns mesos en els mercats centrals de Castelló i Borriana. El primer edil morellà, Rhamsés Ripollés, assenyalava que “aquesta iniciativa pretén potenciar la nostra indústria agroalimentària amb una marca de qualitat que done un valor afegit als productes de Morella, valorant encara més en el seu lloc de producció i incrementant el seu coneixement fora”. A més afegia que “la gastronomia i els productes de Morella són qualitat, per això hem de reivindicar i potenciar el seu consum, perquè a més, amb el producte local, tots sortim guanyant”. Gastronomia exquisida A més de pel seu inesgotable patrimoni, Morella es caracteritza per una gastronomia i uns productes de la terra exquisits. És per això, que aquesta iniciativa sorgeix de la necessitat de reivindicar i d’oferir sempre la màxima qualitat relacionada amb la localitat. Aquesta marca de qualitat ja compta amb l’empresa Carns de Morella, que subministra carns i embotits dels animals criats a la zona, amb la Formatgeria El Pastor, reconeguda a nivell nacional i internacional amb nombrosos premis, i amb Productes Adell, que compta amb una extensa xarxa de comercialització de croquetes morellanes, patés i conserves. Molts d’ells són un autèntic misteri, com la trufa negra, que neix a les muntanyes i que és l’autèntic diamant negre de la cuina. La trufa, carns de caça, bolets, sopes, guisats, embotits o les postres, com la quallada i el flaó, són molts dels productes que estan relacionats amb la qualitat culinària de Morella i que protagonitzen nombroses jornades gastronòmiques durant l’any. Aquests productes és cada vegada més fàcil trobar-los en diferents punts de venda de fora de Morella. Ara, el Mercat Central de Castelló és un d’ells i la setmana que ve, aquesta marca de qualitat es presentarà a Borriana, on també hi ha una botiga exclusiva d’aquests productes. Projecte Carns de Morella Precisament, la primera pedra que es va posar per al treball conjunt entre el consistori i els empresaris va ser la construcció de l’empresa Carns de Morella que va dur a terme l’ambiciós projecte de construcció d’un Escorxador. Un cop en marxa aquesta instal·lació, es va donar el segon pas que ha consistit en la construcció d’una Sala d’Especejament, per a poder comercialitzar els productes ja elaborats. Després de tot aquest procés i de totes les instal·lacions treballant, ara arriba una fase més, que és la creació d’una marca de productes locals que permeti que la carn de Morella s’acabi venent a la localitat com fora d’ella. Malgrat les dificultats econòmiques amb què s’ha trobat aquest projecte, amb tota la feina que s’està fent i la col·laboració i integració de “Productes de Morella”, aquest any 2014 s’està augmentant la producció i els clients i les perspectives són bones de cara al futur.