Morella presenta el Llibre de festes d’agost on destaca l’Anunci del dia 27

136

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

La Setmana de la Joventut, els bous de Sant Roc, l’Agost Cultural i l’Anunci emplenen d’activitats el programa festiu
L’Anunci és protagonista del llibre amb informació i fotografies de totes les carrosses que participen de la desfilada

Morella ha presentat aquesta vesprada el Llibre de festes d’agost del 2017 amb l’Anunci, festa d’Interés Turístic Nacional, com a protagonista. D’aquesta manera, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora de Cultura i Festes, Rocío Querol, i el dissenyador del llibre, Miguel Ángel Troncho, han mostrat la programació de tot el mes amb les activitats de la Setmana de la Joventut, les festes de Sant Roc, l’Agost Cultural i l’Anunci emplenen aquest llibre que conté, també, tota la informació de les carrosses que participen en la desfilada del 27 d’agost.

Cal destacar que el Llibre de Festes de Morella és més que un programa, ja que inclou més continguts com articles d’interés i informació sobre les tradicions de Morella, en aquest cas, destacant la festa de l’Anunci amb fotografies de les carrosses d’aquest any i d’altres d’anys anteriors. També s’ha de recordar que el del 2017 tanca la col·lecció de llibres que va començar després del Sexenni de l’any 2012.

Rocío ha destacat que “la programació d’aquest any varia de la d’altres a causa de la festa de l’Anunci. Així, la setmana de festes de Sant Roc s’avancen i comencen el dissabte amb el pregó”. L’edil ha comentat que “el Llibre de l’Anunci és especial i compta amb la participació de totes les carrosses” així, ha aprofitat per “agrair la col·laboració de tots per a poder oferir el contingut especial de la festa del confeti dins del Llibre de Festes d’agost”. Rocío ha explicat que “la programació compta amb més de 150 actes durant el mes d’agost que es reparteixen entre la Setmana de la Joventut, les festes de Sant Roc, l’Agost Cultural i l’Anunci”.

La Setmana de la Joventut comença el 31 de juliol i finalitza el 5 d’agost. Les festes de Sant Roc comencen el dia 5 amb el pregó d’Andreu Casero, pregoner del 2107, i acaben amb el castell de focs del dia 13. L’Agost Cultural emmarca activitats com el festival internacional de música, i es realitza des del 16 fins al 20 d’agost. Finalment, l’Anunci, genera el cap de setmana amb més activitat a la ciutat de Morella. Així, durant els dies 26 i 27 d’agost es concentren les activitats de la festa del confeti amb la pujada de les carrosses a Morella el dissabte i el pregó i la desfilada de les carrosses de l’Anunci el diumenge.

Polseres i cartells de l’Anunci solidaris
Com és habitual en els anys d’Anunci i Sexenni, Morella posa a la venda cartells commemoratius de la festivitat amb finalitat solidària. D’aquesta manera, aquest any té la novetat que s’han fet, també, polseres solidàries. Així, els fons que es recapten de la venda dels cartells i polseres aniran destinats al Consell Municipal de la Solidaritat. Aquests articles es poden adquirir a l’oficina de turisme de Morella.

A més, també és tradicional a Morella realitzar un sopar amb totes les persones que han participat en la desfilada de carrosses de l’Anunci a l’Espai Firal. Així, enguany s’obre a les persones que no pertanyen a cap carrossa i que vulguen assistir al sopar. Així, les places obertes al públic general són limitades a causa de les 1.300 persones inscrites pertanyents a les carrosses i estaran obertes fins a omplir l’aforament de l’Espai Firal.