Morella presenta el III Concurs de gossos de rabera

455
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

-La competició tindrà lloc a la Fàbrica Giner el diumenge 29 de setembre a les 11.00 hores
-Participaran 11 pastors i 1 pastora vinguts de la Comunitat Valenciana, Catalunya i Aragó

L’ajuntament de Morella ha presentat el III Concurs de gossos de rabera, el qual tindrà lloc el diumenge 29 de setembre a la Fàbrica Giner a les 11.00 hores. La tercera edició d’aquesta competició comptarà amb 12 participants vinguts de la Comunitat Valenciana, Catalunya i Aragó. Cal destacar que el concurs del pròxim cap de setmana és una prova puntuable per al campionat territorial de la Comunitat Valenciana.

El regidor de Desenvolupament Rural, Joel Pascual, ha destacat que “cada any augmenta el nombre de participants d’este concurs que celebrarà la seua tercera edició, de manera que cada vegada la competició de Morella atrau més gent”. L’edil ha explicat que “el Concurs de gossos de rabera és també una mostra de com treballen els pastors i pastores de la zona amb el ramat” de manera que ha aprofitat per a “convidar a tots i totes a apropar-se a la Fàbrica Giner a veure aquesta competició”.

Cal recordar que durant la 763a Fira de Morella es va realitzar una exhibició de gossos de rabera al prat de l’Albereda. A més, fa anys, aquest concurs transcorria durant la Fira, però les característiques del terreny i l’espai disponible dificultaven la competició, de manera que es va decidir canviar la data del concurs perquè fora protagonista.

Morella té una llarga tradició ramadera i en l’antiguitat eren abundants els ramats d’ovelles. D’aquesta manera, avui en dia queda gent que treballa en aquest sector i molta afició a aquests concursos de gossos de rabera. Així, cal destacar la participació de pastors de la zona com Juli Bayot d’Ares del Maestrat i Ismael Boix de Morella.