Presentació de la MedExtrem
Presentació de la MedExtrem

-Nota de premsa- Morella acull durant els tres pròxims dies la tercera edició de la Mediterranean Xtrem, en la qual s’aplega a un nou rècord amb 400 participants. En la jornada d’avui, s’ha presentat aquesta carrera que comença demà i que estarà formada per les etapes Castelló-Morella (divendres), Morella-Morella (dissabte) i Morella-Benicàssim (diumenge)

Morella ja està preparada per convertir-se en la capital provincial de la BTT durant els tres pròxims dies, en ser l’escenari central de la tercera edició de la Mediterranean Xtrem. Aquesta prova s’ha presentat avui a Castelló, amb els organitzadors, representants institucionals i tècnics, i comença demà des de la capital de la Plana per endinsar-se als boscos i muralles de la localitat dels Ports. Així, Morella tornarà a ser l’epicentre de la competició, en ser la meta en la jornada de demà divendres, a albergar íntegrament l’etapa de dissabte i serà la sortida de la de diumenge, que tindrà final a Benicàssim. Aquest any s’ha assolit el rècord de participants amb 400 bikers, que competiran en les modalitats Xtrem (3 dies) i Probiker (2 dies). Entre ells, alguns dels millors del món, com l’actual guanyador de la competició i segon de la Titan Desert 2013 i 2014, Milton Ramos, l’últim vencedor de la Titan, Diego Tamayo, o el campió del món XC Màster 2015, Javier Salamero.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, assenyala que “la Medterranean Xtrem ja s’ha consolidat dins el circuit de BTT nacional, com demostra la xifra rècord de participants que ja estan inscrits a tres mesos de la competició, i suposa un impacte econòmic important per a Morella, en ser peça clau de les tres etapes”. El primer edil també destacava que “Morella està fent un gran esforç per posicionar-se com una destinació ideal per als amants del BTT i ja tenim una experiència important en l’organització d’esdeveniments de BTT que són un referent a nivell nacional, com la Mediterranean Xtrem o la Morella Enduro Race”.
La primera etapa unirà Castelló amb Morella, pels seus antics camins, senders i assagadors, mostrant el patrimoni cultural i paisatgístic de la segona província més muntanyosa d’Espanya. La primera etapa transcorre amb moltes novetats respecte a l’any passat, travessant d’igual manera gran part de termes municipals castellonencs com Borriol, Vilafamés, Les Useres, Atzeneta, Benafigos, Culla, Benassal, Vilafranca, Castellfort, Cinctorres i Morella. Aproximadament 140 km amb un desnivell acumulat proper als 4.100 mts d’ascensió. L’etapa, encara que similar a distància i desnivell, pot resultar més ràpida que la passada edició en tenir zones més ràpides de pedaleig i menys zones de “porteig”. L’arribada a meta dels primers classificats està prevista a les 13:40 hores.

Igual que en les anteriors edicions, la segona etapa de la Mediterranean Xtrem 2.016 serà una ruta de genuí mtb, travessant fantàstics espais naturals i per sendes en la seva major part. De nou, es passarà pel “Riu dels Corces” pels camins recuperats per Morella Singletracks, si bé s’han introduït interessants novetats. En total seran 60 km. amb gairebé 1.900m d’ascens acumulat. La sortida serà a les 9 hores des de la Plaça dels Estudis i l’arribada a meta dels primers classificats està prevista a les 12:40 hores.

El traçat de la tercera etapa sí que és distint a les edicions anteriors, i tindrà la possibilitat d’observar les vistes sobre la costa a més de 1000 metres d’altura, i prosseguir amb un ràpid descens fins a la costa, no exempt de diverses dures pujades. Els termes municipals de Morella, Ares del Mestre, Vilar de Canes, Culla, Albocàsser, La Serra d’Engarceran, Serratella, Benlloch, Cabanes, la Pobla Tornesa i Benicàssim seran testics del camí cap al final d’aquesta aventura, creuant les comarques dels Ports, l’Alt Maestrat i la Plana Alta.

La competició es tornarà a organitzar en dues categories, l’XTREMbiker, en la qual es participa en les tres etapes, i la PRObiker, per gaudir de les jornades de dissabte i diumenge. Tota la informació i inscripcions són a la pàgina web de l’organització, www.medxtrem.es.


-Aposta per la BTT de Morella

Cal recordar que Morella ha fet una aposta decidida pel turisme de BTT. Mitjançant el projecte Morella Singletracks, que va néixer fa tres anys, es pretén convertir aquesta zona en un referent per a la pràctica de la BTT. Aquesta iniciativa permet als bikers gaudir del paisatge dels Ports i de rutes veritablement atractives. A través d’aquest projecte, es vol aprofitar els avantatges competitius que ofereixen l’encant de Morella i la comarca, per potenciar el turisme verd i el rural. Des d’aquest projecte també s’han recuperat camins antics, que és per on discorrerà la segona etapa de la Mediterranean XTEM.

A més, l’organització de la Morella Enduro Race al juny, que ha passat a formar part de l’Open d’Espanya d’enduro, i la Mediterranean Xtrem contribueixen a promocionar la localitat com a destí BTT i situar-la com un referent en la pràctica d’aquest esport. També cal destacar que les bicicletes seran de nou protagonistes al mes de setembre, ja que la Volta Ciclista a Espanya passarà per la localitat dels Ports, en l’etapa que unirà Alcanyís i Peníscola.