Morella, preparada per als bous de Sant Roc

641
PUBLICITAT

La ciutat de Morella ha engegat avui divendres les seues festes patronals en honor a Sant Roc. Així, aquest 2022 també tornen els tradicionals dies de bous amb el muntatge dels cadafals el diumenge 21 d’agost i les entrades i soltes de vaques des del dilluns 22 fins al dijous 25.

D’aquesta manera, la brigada municipal ja fa unes setmanes que treballa en la instal·lació de les barreres que delimiten el recinte taurí, les quals estan totes instal·lades i sols falta acabar els corrals per evitar molèsties en els carrers on s’ubiquen. A més, des de l’ajuntament de Morella demanen a les quintes i colles que revisen els cadafals i que presenten un estat òptim per a garantir la seguretat durant els actes taurins de La Plaça.

Cal afegir que, hi ha un augment dels serveis mèdics i de suport durant els actes taurins tant amb la Creu Roja com amb la contractació d’una empresa especialitzada durant els dies de bous de Sant Roc.

El regidor de Protecció Ciutadana i Mobilitat, Jose Manuel Rodrigo, ha destacat que “cal revisar els cadafals abans de muntar-los el diumenge, per això demanem que les colles tinguen en compte que fa tres anys que no es munten i que comproven el seu bon estat”. D’altra banda, ha comentat que “ens alegra recuperar les festes i els bous de Sant Roc després que els últims anys la situació sanitària amb la COVID-19 obligara a suspendre-les” i ha afegit que “les barreres ja estan, pràcticament totes, muntades i acollir els tradicionals bous a La Plaça”.

L’edil ha recordat que “les barreres i elements de seguretat s’han millorat en els últims anys amb la novetat, enguany, d’una barrera nova de barrots a cinc cantons”. Finalment, ha volgut “animar a totes i tots a disfrutar de les festes patronals” i ha apel·lat “a la responsabilitat de totes i tots per a tindre unes festes sense incidents”.

Bous de Sant Roc
Cal explicar que les festes d’agost de Morella són en honor a Sant Roc i tenen lloc des del divendres 19 fins al diumenge 28. Tot i això, els tradicionalment coneguts com a bous de Sant Roc inicien els seus actes el diumenge 21 amb la muntada dels cadafals a partir de les 16.00 hores a La Plaça. El mateix diumenge a la nit, la plaça de bous també acollirà vaquetes organitzades per la Penya El Bou a partir de les 00.30 hores i la discomòbil Bandalay.

El dilluns s’inicien els actes taurins a les 7.00 hores amb la primera entrada de bous i vaques des de les calçades. A les 16.00 hores, siniciarà la solta de vaques, amb les proves dels bous que s’embolaran a la nit a les 18.30 hores i a les 19.00 hores. A les 22.30 hores, bou alternatiu, a les 00.00 hores, primer bou embolat i a la 1.00 hores, segon bou embolat.

El dimarts és el tradicional dia de les quintes a Morella. Així, començarà amb la segona entrada de bous i vaques a les 7.00 hores i continuarà amb la solta de vaques a les 16.00 hores i dos bous embolats a les 00.00 hores i a la 1.00 hores.

El dimecres i com és tradional, la Penya El Bou celebra el seu dia amb la tercera entrada de bous i vaques des de les calçades i la prova d’un dels bous que s’embolaran a la nit a les 7.15 hores. A partir de les 11.30 hores, xiquiencierro. També a les 16.00 hores tindrà lloc la solta de vaques i la prova d’un dels bous que s’embolaran a la nit a les 18.30 hores. A les 00.00 hores, està prevista la primera embolada i a la 1.00 hores la segona.

El dijous és l’últim dia amb actes taurins a Morella. Així, a les 7.00 hores tindrà lloc l’entrada de bous i vaques, a les 16.00 hores la solta de vaques i a les 20.00 hores es desmunten els cadafals.