Morella, preparada per al seu festival de novel·la negra

498
Morella, preparada per al seu festival de novel·la negra
Morella, preparada per al seu festival de novel·la negra
PUBLICITAT

Morella Negra com la Trufa arriba aquest cap de setmana per convertir la ciutat en la capital del crim. D’aquesta manera, del 22 al 24 de febrer tindran lloc diferents taules redones, conferències i col·loquis, combinats amb degustacions de plats elaborats amb trufa, el diamant negre dels Ports. Aquesta és la IV edició del festival gastro-literari que s’ha consolidat al calendari cultural de Morella emmarcat dins de les Jornades de la Trufa Morella-Els Ports.

A més, Morella Negra com la Trufa entregarà el III premi Tuber Melanosporum a l’escriptora o escriptor novell. Així, els finalistes d’aquest guardó de la tercera edició del premi són: Wad-Ras de Joan Miquel Capell, Talión de Santiago Díaz, Vienen mal dadas de Laura Gormarra, Morir no es lo que más duele de Inés Plana i Lleugera Sang de Xavier Zambrano.

El regidor de Turisme i comissari del festival, Jorge García, ha destacat que “Morella Negra com la trufa s’ha consolidat dins del calendari cultural de la ciutat i cada any concentra més gent a les Sales Gòtiques per a gaudir del crim d’aquest gènere literari amb gran quantitat d’activitats”. L’edil ha explicat que “es tracta d’un cap de setmana intens en el qual hi ha diferents activitats que compten amb autors i autores de llibres, així com degustacions i tast de vins”. Finalment, l’edil ha aprofitat per a “convidar a tots i totes a participar en aquest intrigant cap de setmana on el crim característic de la novel·la negra s’apodera de Morella”. Garcia també ha comentat que “el premi Tuber Melanosporum ha sigut un èxit en edicions anteriors i aporta més nivell, si cap, al festival. Els autors rookies ens faran gaudir durant molts anys de la seua literatura i és important donar-los el reconeixement que mereix el seu treball”.

Programació de Morella Negra com la Trufa
Morella Negra com la Trufa arranca amb una intensa agenda aquest cap de setmana. Així, la inauguració del festival serà el divendres a la Llotja de l’ajuntament, convertida en Sala de degustació gastro-literària Sergio Beser a les 20.30 hores. La inauguració comptarà amb els escriptors Toni Hill i Alexis Ravelo. A la nit, sessió golfa de Poesia Canalla a la Nevera Medieval a les 23.30 hores.

El dissabte, la jornada comença a les 12.00 hores amb la Taula literària dels i les finalistes del premi Tuber Melanosporum. A la vesprada, a les 18.00 hores, taula Escriptors negres quilòmetre 0, novel·la negra de Castelló. L’entrega del premi Tuber Melanosporum serà a les 19.15 hores i a continuació la taula Joves assassins?. Finalment, a les 20.45 hores, degustació i firma de llibres.

El diumenge comença amb la taula Realitat i ficció a les 11.00 hores. Després, a les 12.15 hores, taula Llibres negres que vénen del sud i a les 13.00 hores, degustació i firma de llibres.