Morella, preparada per a Sant Antoni

699
PUBLICITAT
  • Aquest matí s’ha vestit la barraca en el seu nou emplaçament a la plaça de Sant Miquel
  • La representació de la Vida del Sant i la cremà de la barraca són les principals activitats d’aquesta nit

Sant Antoni és la principal festa de l’hivern en la comarca dels Ports i Morella ha viscut una intensa setmana de preparatius. Així, aquesta nit s’inicien les activitats festives amb la Santantonà, la representació de la Vida del Sant i la cremà de la barraca entre altres actes tradicionals. Cal recordar que aquestes activitats han canviat el seu itinerari i ubicació i es realitzen a la plaça de Sant Miquel. D’aquesta manera, el cap de setmana a Morella estarà ple d’activitats tradicionals amb la participació de les veïnes i veïns, en la qual es repartirà el Panoli que es va beneir ahir a la Confraria.

El Regidor de Desenvolupament Rural, Rafa Pallarés, ha aprofitat per a “agrair a la Confraria de Llauradors el seu esforç i implicació en organitzar aquesta festa, sobretot els anys que no hi ha majorals, com és aquest cas”. A més, ha explicat que “durant tot el cap de setmana es realitzaran les principals activitats tradicionals com són la representació de la Vida del Sant, la cremà de la barraca el divendres i les representacions de la Llaurà i la Sembrà, el Contrabando o el Mondongo el dissabte”.

Finalment, ha recordat que “el dissabte a la nit l’Espai Firal acollirà l’actuació del Trio Trébol i la discomòbil AQM per a posar el punt final a Sant Antoni. A més, la recaptació d’aquest ball popular es destinarà a la Confraria”.

Programació d’actes de Sant Antoni a Morella

El divendres, 18 de gener comença la jornada amb la vestida de la barraca a la plaça de Sant Miquel. A la vesprada, a les 20.00 hores comença la Santantonà des de la Casa la Confraria i a continuació es representa la Vida del Sant i la Cremà de la barraca. A partir de les 23.30 hores la tradicional Ronda i Estudiantina amb la Rondalla de Morella.

El dissabte és el dia que concentra més activitats del Sant Antoni. A les 9.30 hores, despertà a càrrec dels Gaiteros de Morella. A les 10.30 hores Pujà del Sant des de la Confraria fins a la Basílica Arxiprestal. A les 11.30 hores, Santa Missa en la qual cantarà el Cor Parroquial. En finalitzar, Baixada del Sant i repartiment de panoli. A les 16.30, representació del Contrabando, la Sembrà i la Llaurà, la Gostera i el Mondongo. A la nit, actuació del Trio Trébol i discomòbil AQM on la recaptació serà per a la Confraria de Llauradors.

El diumenge a les 11.30 hores, missa en honor als confrares i majorals que ens han deixat.