Morella preparada per a Sant Antoni 2023

184
Morella prepara la festa de Sant Antoni
Morella prepara la festa de Sant Antoni
PUBLICITAT

Com és tradicional a Morella, el cap de setmana posterior al 17 de gener, tindrà lloc la celebració de Sant Antoni. Aquesta nit comencen els actes festius que s’allarguen durant tot el cap de setmana organitzats per les majorales i majorals, que aquest any pertanyen a l’Associació Musical Mestre Candel (AMMC). Així, durant el matí han muntat la barraca que cremarà esta nit al placet de Sant Miquel acompanyada d’una gran quantitat d’actes tradicionals i festius que començaran amb la retreta dels Gaiteros de Morella fins a la Casa de la Confraria a les 19.30 hores. La representació de la Vida del Sant, la santantonà i la cremà de la barraca són els principals actes d’avui i la representació del contrabando el dissabte.

El representant de les majorales i majorals, Andrés Felius, ha destacat que “els actes previs a la festa han tingut molta participació i col·laboració, la qual cosa ens alegra perquè preveiem que serà igual durant les representacions que comencen esta vesprada” i ha afegit que “este any recuperem totes les activitats tradicionals de Sant Antoni amb les representacions i altres actes característics de la festa”. A més, ha explicat que “com la banda de música som els majorals, la ronda i estudiantina serà amb la Rondalla de Morella i el grup de vent de l’Associació Musical Mestre Candel”. Finalment, ha volgut “animar a totes i tots a participar i disfrutar de Sant Antoni durant els dies 20, 21 i 22 de gener”.

D’altra banda, la regidora de Cultura i Festes, Rocío Querol, ha volgut “agrair tot el treball que han fet les majorales i majorals per a organitzar esta festa popular tan important per al poble”. També ha comentat que “ens alegra recuperar la festa com és tradicional després dels anys marcats per la situació sanitària i les restriccions que provocava que no permetien els actes de Sant Antoni”.