Morella prepara un ample programa d’activitats per al Pont del 9 d’Octubre

420
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

La Ciutat de Morella es disposa a viure un intens cap de setmana d’activitats amb motiu de les commemoracions de la Diada del 9 d’Octubre i la festivitat de la Mare de Déu del Pilar, aprofitant també que el dilluns 11 és festiu local a Morella.

Les activitats s’encetaran el dissabte dia 9, a les 12.30 h., amb una cercavila dels Gegants, Cabuts i Gaiteros  que tornaran a eixir al carrer després de la seua darrera aparició a Sant Julià del 2020, abans de la pandèmia. Artal, Rosella, Abu Seid i Seidia tornaran a ser l’atracció de menuts i grans al llarg del recorregut en el que ens tornaran a oferir els seus balls al compàs de la música de ‘gaites’ i tabals.

El mateix dissabte a la vesprada, a les 18.30 h. i a la Sala del Justícia, tindrà lloc una altra edició de les xerrades ‘Cita a Morella’ organitzades per l’Ajuntament i el Club d’Amics de la Ràdio, amb la presència de Ramón Adell, doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials, llicenciat en Dret i Censor Jurat de Comptes. Adell, originari de Morella, compta amb una ampla experiència en consells d’administració, així com en la elaboració i defensa de dictàmens pericials en l’àmbit econòmic i empresarial. El seu ample currícul es va veure ampliat amb la presidència de la Junta Gestora del FC Barcelona encarregada de convocar les eleccions presidencials del club al 2015.
Eixa mateixa tarde, a les 20 h. i al Teatre Municipal, tindrà lloc un concert del cicle ‘Morella Sonora’ amb l’actuació de Clara Cernat al violí i Carmen Martínez-Pierret al piano.

Les activitats del diumenge es centraran en un cercavila de l’Associació Musical ‘Mestre Candel’, a les 12.30 h. que eixirà del Placet de l’Església. Ja per la vesprada, a les 19 h. i al Teatre Municipal el teatre arribarà de nou a Morella amb la representació de l’obra Pronoia, de Virginia Imaz. Aquesta activitat cultural s’emmarca dintre del programa Teatre per a la Igualtat i és organitzada pel Grup de Dones dels Ports.

Ja el dimarts dia 12, dia de la Mare de Déu del Pilar a  les 19 h. es projectarà al Cinema Municipal la pel·lícula ‘El Padre’, culminant així les activitats del llarg pont.

D’aquesta forma l’Ajuntament de Morella, amb les precaucions degudes, vol tornar a oferir activitats a la població i visitants. La regidora de cultura, Rocío Querol, destaca que ‘hem volgut preparar un programa que done cabuda a la cultura i l’oci, donant especial rellevància als elements que més han estat absents en la pandèmia com els Gegants o cercaviles musicals’. Querol anima a la ciutadania a participar dels actes organitzats i informa que s’està treballant en moltes més de cara als propers mesos i esperem ja en un protagonisme important per a la gent jove.