Morella prepara l’obertura de serveis i comerços

730
Morella prepara l’obertura de serveis i comerços
PUBLICITAT

Morella prepara les fases de la desescalada del confinament provocat per la COVID-19 en coordinació amb el sector turístic de la ciutat. Així, ahir va tindre lloc una altra reunió del Patronat de Turisme en la qual es va informar sobre les novetats de la situació amb les noves mesures de la Fase 0, en la qual alguns establiments han obert.

A més, l’ajuntament proporciona material de protecció a les empreses i ha configurat un formulari (https://forms.gle/41bMWeeNEwTe9Wap7) que pretén recollir les dades dels establiments i facilitar l’activitat laboral de la ciutat. Aquest té la finalitat, per una banda, d’informar a les veïnes i veïns sobre els serveis que presten els diferents establiments i els horaris d’obertura. D’altra banda, permetrà coordinar el sector comercial i l’ajuntament per a prestar el millor servei.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “ens preparem per a recuperar l’activitat laboral i comercial, conscients que s’ha de fer amb prudència i sense precipitar-nos”. L’edil ha explicat que “entre totes i tots hem de coordinar les diferents fases de la desescalada de manera que puguem preveure els diferents problemes que sorgiran i anticipar les solucions per a mantindre la seguretat”. Ripollés també ha comentat que “la comunicació amb Assetmico és constant amb la finalitat que Morella siga una destinació turística segura i sostenible i garantir la salut de morellanes, morellans i visitants, quan la situació permeta la mobilitat entre municipis”.

Una de les altres mesures preses per l’Ajuntament i que ha informat al sector té a veure amb la possibilitat d’ampliar o crear noves zones de terrasses i ocupació de la via pública. Aquesta busca afavorir l’activitat del sector de bars i restaurants amb les limitacions que puguen tindre. “Des de l’Ajuntament, amb les peticions que rebem, treballarem per a trobar la millor solució possible per a cada cas i afavorir el desenvolupament de l’activitat socioeconòmica” ha afegit l’alcalde. Així, la petició d’aquesta mesura s’ha de realitzar a través de la seu electrònica (https://morella.sedelectronica.es) o al correu obresajuntament@morella.net.

D’aquesta manera, en la reunió d’ahir es va informar sobre les mesures de la Fase 0 en la qual alguns establiments han pogut obrir. També sobre la situació de la COVID-19 en la ciutat, en la qual no s’han produït nous casos durant l´última setmana. Tanmateix, la Policia Local de Morella ha iniciat aquesta setmana els treballs de senyalització en la via pública per a mantindre les distàncies de seguretat.

L’ajuntament de Morella obrirà a partir de l’11 de maig
Durant les setmanes de l’Estat d’Alarma i confinament les oficines de l’ajuntament han estat tancades i els serveis municipals s’han realitzat de manera telemàtica. D’aquesta manera, a partir del dilluns 11 de maig l’activitat tornarà a aquestes, les quals estaran obertes en hores puntuals per oferir l’atenció a la població de manera presencial.

A més, Morella prepara també l’obertura d’altres serveis municipals i turístics en coordinació amb el sector turístic. D’aquesta manera, s’estudia el calendari per a tornar a obrir la Biblioteca Municipal, l’Oficina de Turisme i la xarxa de Castell i Museus de Morella. Finalment, cal destacar que el taller d’ocupació per a la conservació de monts va reprendre la seua activitat ahir amb treballs de neteja de l’Albereda.