Morella prepara la I Trobada de Consells d’Infància de les ciutats CAI de Castelló

286
Morella prepara la I Trobada de Consells d’Infància de les ciutats CAI de Castelló
PUBLICITAT

Morella acollirà el 8 de juny la I Trobada de Ciutats CAI-Unicef Província de Castelló amb la participació de Castelló de la Plana, Vall d’Uixó i Morella. D’aquesta manera, els consells de les tres ciutats es reuniran per a realitzar diferents activitats de forma conjunta i intercanviar idees. A més, el pròxim dimecres es reunirà el Consell d’Infància de Morella per acabar de perfilar els detalls d’aquest encontre.

La regidora d’Educació i Joventut, Judit Garcia, ha destacat que “ens fa molta il·lusió celebrar aquesta primera trobada entre les Ciutats Amigues de la Infància de la província i que les xiquetes i xiquets dels consells es coneguen i intercanvien idees sobre aquest projecte”. L’edil ha explicat que “al mes de maig es van celebrar encontres a les províncies de València i Alacant i ara és el nostre torn per poder posar en comú aquestes tres ciutats CAI”. Garcia ha recordat que “a través del Consell d’Infància, els xiquets i xiquetes de Morella participen activament en la vida de la ciutat apropant les seues propostes per a millorar-la”.

Cal recordar que el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància l’atorga Unicef a qualsevol ciutat, poble, comunitat o sistema de govern local compromés amb el compliment dels drets de les nenes, els nens i els adolescents d’acord a la Convenció sobre els Drets de l’Infant. Així, Morella va rebre aquest reconeixement l’any 2016 i va ser la primera ciutat de la província de Castelló en aconseguir-lo.

El Consell de la Infància està format per diversos xiquets i xiquetes entre 6 i 14 anys, l’alcalde de Morella, la regidora de Joventut, dos mestres del col·legi i dos de l’Escola Infantil. Aquest es reuneix periòdicament a Morella per a escoltar i debatre les diferents propostes i millores que els més menuts tenen al voltant de la ciutat. D’aquesta manera, es pretén escoltar i posar en valor les opinions dels xiquets i xiquetes, així com involucrar-los en aquells assumptes que els impliquen.

Programació I Trobada Consells d’Infància de les ciutats CAI-Unicef
El dissabte 8 de juny tindrà lloc la I Trobada dels Consells d’Infància de les ciutats CAI-Unicef Província de Castelló amb Inauguració a les 11.00 hores. A continuació, a les 11.30 hores, es realitzaran les Dinàmiques de presentació i a les 12.00 hores cada consell explicarà Com és el meu consell. A les 13.00 hores Taller d’habilitats. A la vesprada hi ha programada una Visita al Castell de Morella. Les defenses des del Castell. De la prehistòria fins al segle XIX a partir de les 15.00 hores. Finalment, a les 16.30 hores, Dinàmica de comiat.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA