Morella prepara la festa de Sant Antoni

577
Morella prepara la festa de Sant Antoni
Morella prepara la festa de Sant Antoni
PUBLICITAT

Morella es prepara per a la festivitat de Sant Antoni que se celebra el cap de setmana del 19, 20 i 21 de gener. D’aquesta manera, s’estan enllestint i preparant totes les activitats que envolten aquesta festa i que involucren als veïns i veïnes de Morella. Així, el Sant Antoni 2018 s’engega amb la representació de la Vida del Sant i la Cremà de la barraca del divendres i el dissabte destaquen les representacions tradicionals de la Sembrà i la Llaurà, el Contrabando, la Gostera, el Mondongo, el Tio de la Figuereta o la Cucafera.

El regidor de Desenvolupament Rural, Rafa Pallarés, ha comentat que “la Confraria de Llauradors s’està esforçant per a mantindre els principals actes de Sant Antoni, ja que enguany no hi ha majorals i són ells qui es fa càrrec”. A més, l’edil ha explicat que “l’ajuntament col·laborem en tot el possible perquè la principal festa de l’hivern a Morella compte amb totes les activitats tradicionals i característiques”.

Una de les activitats que més gent concentra en aquesta festivitat és el sopar de germanor a l’Espai Firal del dissabte. D’aquesta manera, la Confraria de Llauradors i el Gremi de Llauradors i Ramaders han informat que es poden adquirir els tiquets per a assistir a aquest a l’Oficina de Turisme de Morella.

Programació d’actes de Sant Antoni a Morella
El divendres, 19 de gener comença la jornada amb la vestida de la barraca a la plaça de l’església. A la vesprada, a les 20.00 hores comença la Santantonà des de la Casa la Confraria i a continuació es representa la Vida del Sant i la Cremà de la barraca. A partir de les 23.30 hores la tradicional Ronda i Estudiantina amb la Rondalla de Morella.

El dissabte és el dia que concentra més activitats del Sant Antoni morellà. A les 9.30 hores, despertà a càrrec dels Gaiteros de Morella. A les 10.30 hores Pujà del Sant des de la Confraria fins a la Basílica Arxiprestal. A les 13.00 hores, Retaule de les Grupes acompanyats de l’Associació Musical Mestre Candel i els Gaiteros de Morella. En finalitzar, Benedicció dels animals. A les 16.30, representació del Contrabando, la Sembrà i la Llaurà, la Gostera i el Mondongo. A la nit, sopar de germanor a les 22.00 hores i orquestra.