Morella prepara la 660 edició del Corpus Christi

577
Morella prepara la 660 edició del Corpus Christi
Morella prepara la 660 edició del Corpus Christi
PUBLICITAT

Morella viurà aquest cap de setmana la 660 edició del Corpus Christi amb la Processó General del diumenge que junta més de 150 imatges bíbliques. Aquesta és una de les processons més antigues de la Comunitat Valenciana, en la qual participen més de 300 persones que recorren els principals carrers de la Ciutat. Cal destacar que el Corpus de Morella va nàixer sols tres anys després del de València.

El Corpus engloba actes durant tot el cap de setmana amb cercaviles i processons. Així, la jornada del dissabte destaca per la representació de la Degolla i el diumenge amb la Processó General. La regidora de Tradicions, Malú Blasco, ha remarcat “la importància del Corpus de Morella per la seua antiguitat i elevada participació”. D’aquesta manera, l’edil ha explicat que “la Processó General és molt espectacular a causa de la quantitat d’imatges bíbliques que recorren Morella, la qual atrau curiosos i curioses que s’apropen a la ciutat a conéixer aquesta tradició de més prop”. Blasco ha volgut “agrair el treball del Capítol, així com de totes les persones que col•laboren, les quals fan possibles tots els actes del cap de setmana”. A més, ha aprofitat per a “animar a tots i totes els qui vulguen participar en aquesta tradició que es remunta a l’any 1358”.

El Corpus Christi de Morella és un dels més antics del territori valencià i data de l’any 1358, sols tres anys posterior al de València. Aquest tipus de celebracions van nàixer com a una forma didàctica d’ensenyar la bíblia i reconéixer als personatges que hi apareixen. Així, Morella va adoptar la forma i elements característics del Corpus Christi de València. A més, cal destacar que la gran majoria dels elements que desfilen avui en dia provenen d’aquella època.

Programació del Corpus Christi de Morella
El Corpus Christi a la capital dels Ports compta amb actes durant tot el cap de setmana. Així, el dis-sabte es reprodueix La Degolla a partir de les 17.00 hores des de la plaça de l’església. Aquesta consisteix en la representació del Misteri d’Herodes que va perseguir als Sants Innocents. A conti-nuació, a les 20.00 hores, cercavila amb els Gegants, Cabuts i Gaiteros de Morella.

El diumenge la jornada és més solemne amb la celebració de Missa a les 11.00 hores i retaules a les 12.30 hores. La Processó General del Corpus Christi és a partir de les 18.00 hores amb sortida a la Basílica Arxiprestal de Santa Maria la Major de Morella.