Morella prepara el dispositiu de neteja de l’Anunci amb la col·laboració dels veïns i veïnes

662
PUBLICITAT

DiaDia

Aquestos dies previs s’està tapant el clavegueram i repartint saques per a la neteja dels carrers

L’ajuntament demana als morellans i morellanes que ajuden a la neteja després de l’Anunci per la gran quantitat de confeti

Morella fa una crida a la col·laboració dels veïns i veïnes de la ciutat per a col·laborar en les tasques de neteja dels carrers després de l’Anunci. D’aquesta manera, la regidora de Tradicions, Malú Blasco, i el regidor de Medi Ambient, Rafa Pallarés, van explicar ahir les diferents tasques a realitzar després de l’Anunci i van demanar la col·laboració de tots per a que la ciutat torne a la normalitat al més prompte possible. A més, han començat les tasques de tapar el clavegueram per a que no s’embusse.

A més, el confeti arriba durant aquesta setmana a Morella. Així, les carrosses es preparen per a distribuir-lo en diferents magatzems al llarg del recorregut per tal de tindre espai suficient a la carrossa i que no els falte paper de colors en cap moment de la desfilada de l’Anunci. D’aquesta manera i junt al confeti que aporta el públic general, Morella conta que es llancen més de 60 tones de confeti durant la vesprada del diumenge 27 d’agost.

Malú Blasco va destacar “la importància de l’ajuda dels morellans i morellanes per a netejar la gran quantitat de confeti que queda als carrers principals de Morella després de la desfilada de les carrosses de l’Anunci”. L’edil va comentar que “repartirem saques per a que se puguen omplir de confeti i facilitar les tasques de recollida a la brigada municipal”. D’altra banda, Rafa va recalcar que “tot el confeti, una volta recollit, es transporta a un punt net per a reciclar”. Els dos regidors van aprofitar per “agrair a tots aquells que col·laboren en aquestes tasques la seua feina que facilita molt les tasques de neteja a la brigada municipal”.

Cal recordar que l’Anunci de Morella és una festa d’Interés Turístic Nacional en la qual es llancen 60 tones de confeti. Per la qual cosa, les tasques de recollida i neteja del dia següent són molt importants per a que la ciutat recupere la normalitat. També s’ha de destacar que tota Morella participa d’aquesta festa on hi ha 40 carrosses inscrites amb 1.500 persones participants de la desfilada de disfresses i de la de carrosses. A més, la ciutat espera 40.000 visitants al llarg del cap de setmana que es concentraran, majoritàriament, el diumenge dia de l’Anunci.