Morella potencia la programació de Pasqua amb activitats culturals, esportives, populars i festives

974
Pàsqua a Morella
PUBLICITAT

Morella ha donat a conèixer avui tota la programació per a Pasqua, que destaca per la seva varietat i activitats per a tots els públics

Morella ha augmentat l’activitat cultural, esportiva, popular i festiva a la programació de Pasqua 2016. En la jornada d’avui, la regidora de cultura, Rocio Querol, ha donat a conèixer tots els actes organitzats entre el 18 de març i el 3 de abril.

La regidora assenyala que “aquesta programació de Pasqua 2016 es caracteritza per una àmplia varietat de propostes, amb activitats per a tots els públics, en els quals es combinen els actes tradicionals amb els culturals, esportius, festius i populars”. Així, explicava que “des del primer cap de setmana en el que comença aquesta programació, que serà el del 18 al 20 de març, ja es pot veure una gran combinació d’activitats de diversos tipus”. La regidora també recordava que l’oferta museística de Morella està preparada per a aquests dies, que són de les principals dates turístiques de l’any. En aquest sentit, apuntava que, a partir del 19 de març, es canviaran l’entrada del Castell i els museus a l’horari d’estiu, ampliant-se així en una hora el temps que romandran oberts.

-Presentació del V Early Music Morella

Dissabte 19, s’ha programat una important activitat cultural, amb la presentació del V Early Music Morella i el concert “Doulce Memoire”, amb Carles Magraner, director d’aquest curs de música medieval i renaixentista, i Robert Cases. D’aquesta manera, es donaran a conèixer les principals novetats d’aquest curs i festival, que ja és un referent nacional de la música antiga i que tindrà lloc del 23 al 28 de juliol. Un dia abans, el 18 de març, el protagonisme serà per al grup de Tambors i Bombos, que realitzaran una concentració, cercavila i “trenca” de l’hora. Des d’aquest dia i fins al 23 de març també tindrà lloc la Setmana de l’Educació. Diumenge 20, tindran lloc els actes tradicionals de diumenge de rams i, a la vesprada, hi haurà cinema.

Dijous sant s’inaugurarà l’exposició “Estèvia, la panacea dolça” i per la nit, tindrà lloc el V Concert de Primavera, amb la Kinky Band i Anonymous Djs. A més, a la tarda-nit tindran lloc els actes tradicionals, entre els quals destaca la Processó de la Passió del Senyor. El Divendres Sant, els aficionats a la fotografia del fòrum Canonistes realitzaran la seva dotzena quedada a la província de Castelló i passaran aquesta jornada a Morella. El protagonisme dels actes tradicionals serà per a la Processó del Soterrament del Senyor.

La programació del dissabte 26 serà molt completa. Al matí, marxa senderista i running per la Serra de l’Àguila i les Roques de Beneito. En total, 13 quilòmetres per uns paisatges preciosos, amb vistes de Morella espectaculars. A les 11 hores, festa del circ per als més menuts i, una hora més tard, cercavila del grup de Tambors i Bombos. A la vesprada, Manuel Milián presentarà el seu llibre “Els ponts trencats” i Josep Monferrer, “Mossèn Manuel Milián i la salvaguarda del patrimoni de l’Arxiprestal de Morella”. A la nit, tindrà lloc la Festa de Pasqua, amb l’orquestra Tranze, que organitzen els Majorals de Sant Antoni 2017. Així, la regidora Rocío Querol ha mostrat el recolzament de l’Ajuntament de Morella a la nova majoralia i ha agraït que “la gent participe i s’implique en les festes i tradicions de la localitat”.

La programació fins al 3 d’abril es complementa amb les misses de diumenge i dilluns de Pasqua, tallers de reciclatge per als més menuts o cinema.