Morella posa en marxa el servei Taxi Rural mèdic per al 2022

635
Vista de Morella
Vista de Morella
PUBLICITAT

Nota de premsa Ajuntament de Morella

  • Aquest és un servei per a facilitar el desplaçament des de la ciutat a les consultes externes d’especialistes sanitaris
  • Es tracta del quart any que s’ofereix el servei i l’ajuntament assumeix íntegrament el cost

L’Ajuntament de Morella posa en marxa el servei de Taxi Rural mèdic un any més. Aquest vol facilitar els desplaçaments des de Morella, Xiva, Ortells, Herbeset i La Pobleta fins a les consultes externes dels especialistes sanitaris. D’aquesta manera, el servei pretén millorar la mobilitat fins als hospitals o altres consultes, d’aquelles persones sense vehicle o amb dificultat per a moure’s fins a aquestos, ja que estan allunyats del municipi.

La regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut, Malú Blasco, ha destacat que “es tracta d’un servei molt important per a facilitar el desplaçament de les persones que no tenen vehicle fins a consultes i visites mèdiques puntuals i allunyades d’aquesta zona”. L’edil ha comentat que “és un servei molt necessari i demandat a causa que, sense aquest, s’ha d’invertir molt de temps per arribar fins als hospitals o altres serveis en ciutats més grans com Vinaròs, Castelló o València”. També ha volgut explicar que “es tracta d’un servei per a visites i tractaments puntuals, ja que per a seguiments més llargs, ja existeix el servei de transport d’ambulància que es gestiona des del Centre de Salut”.

Per a sol·licitar el servei de Taxi Rural, cal traslladar la petició a l’àrea de Serveis Socials o a l’Agència d’Igualtat de manera presencial o a través del telèfon 964 16 00 34 on es realitzaran els tràmits. Així, cal entregar la documentació necessària de la visita, així com estar empadronat a Morella. Després, el servei de taxi amb llicència a Morella ofereix el servei i l’ajuntament assumeix el cost íntegrament.

Cal explicar que, aquest és el quart any que s’ofereix aquest servei. Així, l’any 2021 van ser més de 100 els viatges que va realitzar el Taxi Rural de Morella. També el 2020 es va superar el centenar de viatges, tot i que no va funcionar en alguns mesos a causa de la pandèmia de la COVID-19.

A més, el Taxi Rural també ofereix viatges generals per a la gent que els sol·licite. Aquestos compten amb preus especials reduïts per a cobrir les distàncies entre Morella i la resta de pobles del terme municipal.