Morella planteja un estiu diferent junt amb les associacions locals

640
Estiu diferent a Morella
Estiu diferent a Morella
PUBLICITAT

Nota de premsa Ajuntament de Morella

  • Alguns actes no es podran fer i altres canviaran per a garantir la seguretat i la salut enfront de la COVID-19
  • L’Ajuntament de Morella anima a les associacions a proposar activitats per als pròxims mesos
  • El Quinquenni de Xiva, festes majors de la localitat que se celebren cada cinc anys, s’ajornarà a l’any 2021

La ciutat de Morella, conscient de la situació actual provocada per la COVID-19, planteja un estiu diferent al que les veïnes i veïns estaven acostumats. Així, alguns dels actes i tradicions dels pròxims mesos canviaran o se suspendran amb la finalitat de garantir la seguretat i la salut de totes i tots. A més, L’Ajuntament de Morella crida a les associacions per a plantejar noves activitats o adaptar-les amb les mesures necessàries.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “l’estiu de l’any 2020 haurà de ser diferents als dels últims anys a causa de la situació que provoca el coronavirus”. L’edil ha explicat que “hi ha activitats que s’han ajornat, altres s’hauran de suspendre i altres canviar alguns aspectes per a garantir la seguretat de tots i totes enfront d’este maleït virus”. Rhamsés ha volgut “recordar i agrair al teixit associatiu de Morella la seua solidaritat en els pitjors moments de la crisi, com un clar exemple del que és la gent de Morella”. A més, ha comentat que “hem enviat una carta a totes elles perquè ens traslladen les seues propostes i suggeriments per a fer activitats de manera segura durant els pròxims mesos”. Finalment, ha recordat que “amb el Consell de festes ja comptàvem amb totes elles per planificar el calendari estival i continuen sent molt importants per a l’activitat de Morella i la seua gent”.

El Quinquenni de Xiva se celebrarà l’any 2021

Una de les principals activitats que s’ha vist afectada per aquesta situació és el Quinquenni de Xiva. Aquestes són les festes majors de Xiva, les quals se celebren cada cinc anys dins de les festes en honor a la Mare de Déu del Roser. Així, el Quinquenni es trasllada al mes d’agost de l’any 2021 com han decidit la majoralia d’aquest junt amb l’Ajuntament de Morella.

També la festivitat de Sant Cristòfol, prevista per a l’11 de juliol, s’ha vist obligada a ajornar les dates fins al 2021. Finalment, el Corpus Christi suspén els diferents actes tradicionals que estaven programats per als dies 13 i 14 de juny.