Morella penja els seus desitjos per la igualtat el Dia Internacional de la Dona

207
PUBLICITAT
  • Els centres educatius han deixat les primeres cintes amb desitjos al mirador de l’Albereda i es poden afegir fins al diumenge. Aquesta vesprada tindrà lloc la a la plaça de l’ajuntament a les 20.00 hores

Morella commemora un any més el Dia Internacional de la Dona amb activitats durant tot el mes de març. Els desitjos per la igualtat són els protagonistes d’aquest 8M, els quals avui s’han començat a penjar en cintes morades al mirador de l’Albereda en una performance organitzada pel Grup de Dones dels Ports.

Així, l’alumnat de l’IES Els Ports ha iniciat esta activitat, seguit del CEIP Mare de Déu de Vallivana. Cal explicar que, hi ha cintes disponibles al departament d’igualtat de l’ajuntament per a deixar els desitjos fins al diumenge.

La jornada d’avui compta amb més activitats i a la vesprada tindrà lloc la concentració i lectura del manifest a les 20.00 hores a la plaça de l’ajuntament. A continuació, la Sala del Justícia acollirà la taula redona Qui assumeix les tasques de cura? Amb personal del sector sanitari, serveis socials, la residència San Juan Bautista, el Centre de Dia, cuidadors i cuidadores no professionals.

La regidora d’Igualtat, Mari Carmen Escuder, ha destacat que “ens unim a les manifestacions i reivindicacions de tot el món en un dia especial per a mostrar, més encara, la necessitat d’una igualtat real entre homes i dones. El dia d’avui serveix per a donar més visibilitat a les reivindicacions feministes, però la lluita continua cada dia”. L’edil ha volgut “animar a totes i tots a participar en les activitats del mes de març per la igualtat”.

Programació al voltant del Dia de la Dona

A més de les activitats d’avui, Morella albergarà altres actes durant tot el mes de març. Així, el dijous 9 de març contaran contes musicats per la igualtat de gènere al CEIP Mare de Déu de Vallivana.

El diumenge 12, tindrà lloc la xerrada Menstruació conscient, menstruació sostenible a càrrec d’Estela Buenaventura de Pupitre Rojo i organitzada pel Grup de Dones dels Ports a les Sales Gòtiques a les 11.30 hores. A les 13.00 hores partirà la manifestació Fem soroll per la igualtat amb l’actuació de la batucada des de l’ajuntament fins a l’Escola Infantil. A les 19.00 hores, projecció de la pel·lícula El sostre groc d’Isabel Coixet al Teatre Municipal.

El dilluns 13, xerrada i café-tertúlia Bruixes amb l’equip del Centre Dona de Sant Mateu a les 16.00 hores a les Sales Gòtiques.

Finalment, el diumenge 19, teatre Molestias Clównicas de la companyia Oihulari Klow amb l’actriu Virgina Imaz a les 19.00 hores al Teatre Municipal.