Morella participa en un encontre amb LABORA per a buscar solucions a la falta de mà d’obra en molts sectors

513
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Aquest matí ha tingut lloc una reunió amb el Servei Valencià d’Ocupació i Formació LABORA per a tractar la problemàtica existent de falta de mà d’obra en molts municipis per a cobrir els llocs de treball i que afecta diversos sectors com el turisme o els oficis.

L’encontre s’ha celebrat a la delegació territorial de la Generalitat Valenciana a Castelló i han participat el secretari autonòmic d’ocupació i director general de LABORA, Enric Nomdedeu, la directora general d’ocupació i formació de LABORA, Rocío Briones, la directora general de l’agenda valenciana antidespoblament, Jannette Segarra, així com alcaldes i alcaldesses i representants de diferents municipis de l’interior de la província.

La preocupació enfront d’esta situació es tracta des de fa mesos, ja que s’ha vist agreujada des de l’inici de la pandèmia de la COVID-19. Des de l’Ajuntament de Morella s’ha traslladat, als responsables autonòmics, la necessitat de millorar en la difusió d’ofertes entre empreses i demandants d’ocupació, els incentius i ajudes a les empreses, així com la creació de plans d’ocupació acordats amb el sector empresarial i que incentiven les pràctiques i la formació amb empreses.

En el cas de Morella, a més, es compta amb el Centre de Turisme de la Fàbrica Giner, el qual “pot ser una peça important de suport a l’hostaleria i la restauració, ja que compta amb allotjament per a la gent que vinga a formar-se. L’accés a l’habitatge és també un dels greus problemes als quals s’enfronta la ciutat” ha explicat l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha participat en aquesta reunió. “Per a aconseguir-lo, cal facilitar l’execució de pràctiques en les empreses durant tota la setmana” ha afegit.

Estes i altres qüestions, està previst que s’aborden en detall en una pròxima reunió amb la participació de l’associació d’empresaris. Rhamsés ha destacat que “este tipus d’encontres són necessaris per a traslladar i que es coneguen, de primera mà, els problemes i necessitats dels nostres municipis” i ha afegit que “ara és el moment de passar a l’acció, d’establir propostes acordades amb el sector empresarial”. És per això que l’edil ha proposat que “cal realitzar reunions, en este cas de Morella, amb els empresaris i portar a terme propostes com les plantejades i referents als plans d’ocupació, incentius i millorar la coordinació i serveis que oferim les administracions”. “El mercat laboral de les nostres comarques és el que és, molt reduït, per tant, hem d’arribar més lluny i millor i, sobretot, donar suport als emprenedors i empreses familiars que tenim en els nostres municipis”.