Morella participa en les Jornades Europees de Patrimoni del Territori Sénia 2018

347
-Cartell-Patrimoni-taula-del-Senia
PUBLICITAT

– Aquest dissabte, 22 de setembre, es realitzarà un itinerari per visitar la Llàcua i Salvassòria

– “L’art de compartir” és la temàtica elegida enguany pel Consell d’Europa per a estes jornades

Morella participarà una vegada més en les Jornades Europees de Patrimoni coordinades per la Mancomunitat de la Taula del Sénia. En esta edició, basada en la temàtica de l’art de compartir, s’ha donat el protagonisme a les ermites, peirons, i creus de terme. Així, es realitzarà un itinerari per tal de visitar la Llàcua i Salvassòria, prèvia inscripció en l’oficina de turisme.

Este dissabte 22 de setembre, a les 09:00h, des de la Porta de Sant Miquel, s’eixirà en cotxes fins la Llàcua. Allí es realitzarà un itinerari a peu de 9 km de recorregut, en el qual es visitaran diferents recursos patrimonials, com són l’ermita de la Immaculada Concepció de la Llàcua, els pous de pedra i les restes de l’ermita de Santa Llúcia del segle XIII. L’activitat tindrà una durada prevista de 4 hores i està dirigida per Estefania Barreda i Rosario Tena.

Rocío Querol, regidora de cultura, ha valorat estes accions de forma molt positiva. “Este tipus de jornades tenen una gran importància degut a la difusió que es fa d’aquest patrimoni moltes vegades oblidat”. A més, Querol, ha animat a participar a tota la gent de la població per tal de conèixer un poc més el nostre territori i patrimoni.

La iniciativa, portada a cap per la Mancomunitat de la Taula del Sénia amb la col·laboració dels ajuntaments, pretén donar a conèixer aquestos espais i construccions, pel seu valor històric, estètic i cultural.

Dins del les jornades, es realitzaran activitats en els 27 pobles de la Mancomunitat. Morella, compta amb un altra activitat programada dins d’aquestes com és la Rogativa de baixada de la Mare de Déu de Vallivana, que tindrà lloc el 20 i 21 d’octubre.