Morella participa a Burgos en l’encontre d’alcaldes i alcaldesses del Camino del Cid

560
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Els dies 29 i 30 de setembre se celebra el I encontre d’alcaldes i alcaldesses del Camino del Cid, en el qual participa el de Morella, Rhamsés Ripollés. Aquest té lloc a Burgos i reuneix als i les representants de les localitats que formen part d’aquest itinerari turístic que complexi 20 anys i recorre Espanya de nord-oest a sud-est.

Així, destaca l’Anell de Morella, una ruta circular que recorre immensos paisatges de muntanya amb pobles d’evocació medieval com la capital dels Ports, La Iglesuela del Cid, Cantavieja i Mirambel. En la trobada també participen Olocau del Rey i Vilafranca, i estaran presents els presidents i presidentes de les diputacions que pertanyen a este projecte.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat “la col·laboració entre tots els municipis d’aquest projecte el qual abraça un ampli territori” i ha afegit que “Morella és una de les nou ciutats que formen el Cruce de Caminos de Rutas Culturales de España, la qual cosa la converteix en una entrada important del Camino del Cid”. L’edil ha proposat “augmentar la promoció de l’itinerari i la col·laboració amb altres xarxes rellevants que posen en valor els municipis menuts i d’interior com Los Pueblos Más Bonitos de España, de manera que es poden utilitzar ambdues marques en l’elaboració de material turístic”.

Cal explicar que, d’aquest territori hi ha diverses poblacions que formen part del Camino del Cid a més de Morella. Aqueste són Albarracín, Atienza, Caleruga, Cantavieja, Covarrubias, Culla, Hita, Medinaceli, Mirambel i Rubielos de Mora. El 2002 el monestir de San Pedro de Cerdeña, a Burgos, va acollir la sessió extraordinària de constitució del Consorci Camino del Cid. Ara, 20 anys després, es pretén posar en relleu la importància d’aquest com un gran itinerari turístic cultural que travessa vuit províncies espanyoles pertanyents a quatre comunitats autònomes: Burgos i Sòria, a Castella i Lleó; Guadalajara, a Castella-la Manxa; Saragossa i Terol, a Aragó; i Castelló, València i Alacant, a la Comunitat Valenciana.