Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

“Morella comerç obert” (9 i 10), “Morella Màgica” (15-17), “Early Music” (23-28), “Anem de Tapes” i més activitats culturals i festives ompliran els caps de setmana d’activitat

La regidora de cultura i festes, Rocio Querol, i el regidor de comerç i turisme, Jorge Garcia, han presentat avui en roda de premsa l’àmplia programació del mes de juliol. Morella viurà uns caps de setmana amb nombrosos actes, que pretenen que els propers dos mesos siguen molt participatius i amb molt d’ambient i activitat en la localitat. “Morella comerç obert” (9 i 10 de juliol), Cita a Morella amb Víctor Amela i José Martí Gómez (9 de juliol), Sant Cristòfol (9 de juliol), “Morella Màgica” (15-17 de juliol), “Diàlegs amb Martí Domínguez i Joan Francesc Mira” (22 de juliol), concurs de retalladors i emboladors (23 de juliol) o el “Early Music Morella” (23-28 de juliol) són alguns dels grans reclams per gaudir de Morella aquest mes. Un juliol que conclourà amb la gran cita comarcal de l’any, l’Aplec dels Ports a Villores (29-31 de juliol).
Rocio Querol assenyala que “volem que aquest mes de juliol siga molt participatiu i que tinga una gran activitat en la localitat i pensem que aquesta àmplia i important programació ajudarà a que els propers caps de setmana hi haja més ambient i més gent a Morella”. Per la seva banda, Jorge Garcia ha explicat totes les activitats del mes i espera que “una programació tan important com aquesta tinga també el seu efecte de promoció turística i de dinamització de la localitat”.

“Morella comerç obert” (9 i 10 de juliol)

Una de les grans novetats d’aquesta programació és “Morella comerç obert”. Es tracta d’un cap de setmana de promoció per al comerç de la localitat, ja que aquest serà el gran protagonista. Les tendes eixiran al carrer, hi haurà ambientació a càrrec de Scura Splats i durant tot el cap de setmana hi haurà tallers i exhibicions, en els quals es podrà conèixer com fan els seus productes. Una nova iniciativa que pretén donar a conèixer que el comerç de Morella està obert a la comarca, al turisme i en diumenge i que els productes són de qualitat.
A més, el dissabte 9 de juliol, a les 18:30 hores, tindrà lloc la “Cita a Morella” amb els escriptors Víctor Amela i José Martí Gómez. Una conversa entre tots dos que servirà per presentar les seves últimes dues novel·les “La filla del capità Groc” i “L’ofici més bonic del món”.

“Morella Màgica” (15-17 de juliol)

El 15 de juliol començarà la segona edició de “Morella Màgica”. Un cap de setmana amb protagonisme per als mags, que ja va ser un autèntic èxit l’any passat. Gales, tallers, exhibicions i trucs ompliran l’agenda del cap de setmana. L’any passat ja va causar sensació aquesta activitat i els veïns i veïnes gaudiren de les diferents activitats. A més, es s’amenitza l’ambient, ja que els mags van pels bars i restaurants i realitzen trucs de màgia que sorprenen als clients.

“Early Music Morella” (23-28 de juliol)

El 23 de juliol arribarà el “Early Music Morella”, un dels cursos i festivals de música antiga més importants a nivell europeu. Durant aquests dies, Morella viatjarà a l’època medieval, de la mà de reconeguts músics, que retran homenatge a Ramon Llull.

A més, el 22 de juliol tindrà lloc el preludi al curs amb l’activitat, també innovadora enguany, “Diàlegs amb els periodistes Martí Domínguez i Joan Francesc Mira” i amb un petit concert de música antiga.

El dia 23 de juliol també tindrà lloc el concurs de retalladors i emboladors.
En definitiva, una àmplia i potent agenda que augmentarà l’activitat dels caps de setmana del mes de juliol a Morella.

Rocio Querol i Jorge Garcia