Morella organitza un cicle de cinema per conscienciar sobre el problema dels refugiats

993
PUBLICITAT

Les pel·lícules es passaran els divendres, a les 22:30 hores, a la Casa Ciurana. “Las tortugas también vuelan” (4/03), “Timbuktu” (11/03) i “La sal de la tierra” (18/03) seran les tres primeres

Morella ja té preparat un nou cicle de cinema, aquesta vegada per conscienciar sobre la situació dels refugiats. L’organitzador d’aquest cinefòrum és Carlos Sangüesa, membre de l’ONG ASOL. D’aquesta manera, aquest mes s’han programat tres pel·lícules, que començaran el proper divendres, i el cicle tindrà continuïtat després de Setmana Santa.

La passada de pel·lícules serà els divendres a les 22:30 hores a la Casa Ciurana. Els tres primers films aborden la temàtica dels refugiats, però des de perspectives diferents. D’aquesta manera, el dia 4 de març començarà el cicle amb “Las tortugas también vuelan”, l’11, continuarà amb “Timbuktu” i el 18, conclourà amb “La sal de la tierra”.

En la jornada d’avui, la regidora de solidaritat, Malú Blasco, i Carlos Sangüesa han explicat aquesta iniciativa. La regidora assenyala que “Morella ha d’estar al costat d’aquelles persones que ho necessiten i des d’aquí, ja ens adherim a la xarxa de ciutats d’acollida de refugiats i ja vam oferir espais per a l’acollida a la Generalitat Valenciana. Però no és possible aquesta actitud d’immobilisme i poca solidaritat d’Europa, amb uns governs nacionals que estan bloquejant les ajudes a aquestes persones que fugen d’una sagnant guerra”. A més, afegia que “des del Consell de la Solidaritat o des de les ONGs que reben ajudes del 0,7%, s’han organitzat activitats de conscienciació sobre la situació de Síria des de fa diversos anys i, aquest cicle de cinema servirà també per reivindicar solucions per als refugiats”.