Morella organitza activitats que reivindiquen la igualtat durant tot el mes de març

433
PUBLICITAT
  • El 8 de març, Dia Internacional de la Dona, tindrà lloc la marxa Fem soroll per la igualtat com acte central del mes
  • Xerrades amb l’alumnat dels centres educatius, activitats culturals i esportives es realitzaran al llarg del mes
  • Morella compta amb un Consell Municipal d’Igualtat per aconseguir una ciutat més igualitària

La ciutat de Morella ha preparat diferents activitats durant tot el mes de març per a reivindicar la igualtat de les dones amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. D’aquesta manera, el diumenge destaca per la marxa Fem soroll per la igualtat amb la participació de la Perkutada i on s’anima a participar a tota la població amb instruments de percussió. A més, durant aquest mes hi haurà xerrades per a l’alumnat tant de l’IES Els Ports com del Col·legi Mare de Déu de Vallivana, així com activitats esportives i culturals.

La regidora d’Igualtat, Mari Carmen Escuder, ha destacat que “el Dia Internacional de la Dona és un dia molt important per a donar visibilitat a la desigualtat que encara existeix, però la reivindicació per una igualtat verdadera s’ha de fer cada dia”. L’edil ha explicat que “durant tot el mes de març hem preparat diferents activitats per a promoure la igualtat en diferents àmbits com són la cultura o l’esport”. Mari ha aprofitat per a “animar a totes i tots a participar en les activitats programades per a conscienciar-nos de les desigualtats que encara existeixen en la nostra societat i treballar per la igualtat entre dones i homes”.

Cal recordar que Morella compta amb un Consell Municipal d’Igualtat, el qual es va constituir al mes de novembre de l’any 2017. Així, aquest compta amb el Pla Municipal d’Igualtat com a eina principal per a fomentar la igualtat en tots els aspectes de la vida a Morella. Així, el Consell compta amb membres de les associacions i entitats de Morella. D’aquesta manera, aquest pretén aconseguir una societat més igualitària.

Programació amb motiu del 8 de març a Morella

Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, Morella ha preparat diferents activitats al llarg del mes de març. Així, avui es realitza una visita guiada a Morella amb perspectiva de gènere per a l’alumnat de l’IES Els Ports. El divendres tindrà lloc el taller La dona i la xiqueta en la ciència adreçat a l’alumnat de 5é i 6é de primària a càrrec de l’Agent d’Igualtat de l’ajuntament de Morella.

El diumenge 8 de març concentra l’activitat principal amb la marxa Fem soroll per la Igualtat amb eixida des de la Plaça Colom a les 11.30 hores. En aquesta participarà la Perkutada i s’anima a la població a participar i portar instruments de percussió. A les 12.00 hores, tindrà lloc la lectura d’un manifest en defensa dels drets de les dones a la plaça de l’ajuntament i, a continuació, seguirà la marxa de tornada a la Plaça Colom. Aquesta està organitzada pel Grup de Dones dels Ports. Finalment, a les 19.00 hores, es projectarà la pel·lícula El secreto de las abejas al Teatre Municipal.

El divendres 13 de març hi haurà un taller de promoció de la igualtat a tot el cicle d’educació infantil a càrrec de l’Agent d’Igualtat de l’ajuntament. El 15 de març, el Cenre Lúdic i Esportiu Jaume I acollirà l’acte contra la violència de gènere on participaran representants de les disciplines esportives.

El 25 de març tindrà lloc el taller STEM TEAM: Igualtat sense etiquetes per a l’alumnat de 4t de primària a càrrec de personal tècnic de la Fundació Isonomia i un taller de prevenció de violència de gènere a 3r d’ESO a càrrec de l’Agent d’Igualtat.

A més, fins al 29 de març, la Sala del Justícia de l’ajuntament de Morella alberga l’exposició de la Fundació Isonomia al voltant de les violències masclistes.