Morella obté el rècord de inscripcions amb 500 bikers per a la MedXtrem

205

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Cases de Morella ha emplenat totes les habitacions per a el cap de setmana de la MedXtrem, des del 31 de març fins al 2 d’abril
Participants de caràcter internacional donen cada any més nivell a la competició

La MedExtrem arriba a Morella el cap de setmana del 31 de març al 2 d’abril amb 500 bikers, tot un rècord de participants per a aquesta competició que celebra la seua quarta edició. La inscripció es va tancar el diumenge amb les 100 places PRObiker i les 400 XTREMbiker que hi havia disponibles. D’aquesta manera, la orografia de Morella viurà un cap de setmana intens on les MTB omplin sendes i habitacions a tota la ciutat.

La MedExtrem es composa de tres etapes que es centren en Morella com a punt d’arribada o d’eixida. Així, la primera jornada de la cursa ix de Castelló fins a la capital dels Ports amb 132 quilòmetres de recorregut i 3.800 metres de desnivell acumulat. La segona etapa recorre l’orografia morellana amb l’eixida i la meta a la ciutat. Aquest tram és molt tècnic amb 66 quilòmetres de distància i un desnivell acumulat de 2.200 metres. Finalment, la tercera etapa comença a Morella i acaba a Benicàssim. Es tracta d’una jornada molt dura amb 123 quilòmetres i 2.600 metres de desnivell.

La regidora d’Esports, Lola Viñals, ha destacat que “la MedXtrem té cada any més nivell i comptem amb participants de renom tant a nivell nacional com internacional”. A més, l’edil ha recordat que “per a poder albergar una prova amb tants participants i tot un cap de setmana, fa falta la col·laboració de molta gent. Així, recordem que tots aquells que vulguen participar com a voluntaris estan a temps d’apuntar-se”.

També cal destacar que la Mediterranean Extrem fa que Morella tinga una ocupació molt elevada i que per al cap de setmana del 31 de març al 2 d’abril no quedi ni una habitació a 50 kilòmetres a la redona de la ciutat. Així, Morella aposta cada volta més pel turisme esportiu, tant a l’hora de fer competicions com la gran quantitat de rutes disponibles a la localitat.

La prova creix cada any ja que el nivell dels participants també és major. Aquesta edició compta amb participants de caràcter internacional amb molta qualitat. Marlies Mejias, esportista olímpica amb la selecció de Cuba, Thibault Sabatier, dues voltes campió de la Copa Marató de França i quatre voltes seleccionat amb l’equip nacional, junt a Valerio Ferreira, campió nacional de Portugal Màster 35, són els més destacats. A més, la prova acull a bikers professionals d’àmbit nacional com Roberto Bou, Xavi Borràs, Milton Ramos, Sandra Santanyes, Josep Betalú, Mayalen Noriega, Javier Salamero i Ramón Sagués.