Morella obté el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància d’ UNICEF

303


Morella ha rebut la comunicació oficial per part de la Presidència d’UNICEF Espanya i de la Comunitat Valenciana de que ha segut un dels 55 nous municipis guardonats amb este prestigiós segell, convertint-se en la primera ciutat en obtenir-ho de la província de Castelló.
La Secretaria Permanent del Programa ha fet pública la resolució que reconeix el treball dels municipis a favor dels drets de la infància i adolescència amb el Segell de Reconeixement de les Ciutats Amigues de la Infància 2016-2020, atorgant aquesta distinció a 55 municipis que el reben per primer cop, i renovant a altres 25.

El Programa Ciutats Amigues de la Infància (CAI) impulsat per UNICEF Comitè Espanyol, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i l’Institut Universitari de Necessitats i Drets de la Infància i l’Adolescència (IUNDIA), pretén impulsar i promoure l’aplicació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant en l’àmbit local, promocionar la participació dels nens, nenes i adolescents en tots el temes que els afecten, i fomentar el treball en xarxa entre els diferents municipis que formen part d’aquesta iniciativa. L’objectiu és que es dissenyin i implementin polítiques públiques eficaces per millorar el benestar dels nens, defensant els seus drets, fomentant la seva participació i fent de les ciutats entorns més habitables, especialment per als més joves.

“Els xiquets i xiquetes necessiten que les institucions, públiques i privades, estiguin a l’altura dels importants reptes que com a societat tenim per davant; i per això és fonamental tot el suport que puguin oferir no només a UNICEF sinó també a totes les Ciutats Amigues de la Infància i a les diverses entitats que col·laboren amb elles “, assenyala Maite Pacheco, directora sensibilització i polítiques d’infància d’UNICEF Comitè Espanyol.
Des de l’Ajuntament de Morella el seu Alcalde, Rhamsés Ripollés, ha volgut destacar ‘el treball i col·laboració, que ve de molts anys, dels centres educatius, de les AMPES, dels xiquets i xiquetes de Morella, del seu Consell. Este guardó és per a ells i elles. És una alegria que ens ha de fer continuar treballant la participació i implicació de la gent més jove amb el nostre poble’. ‘També vull felicitar especialment a l’equip tècnic i institucional que han treballat de valent el Pla d’Infància, que ha de ser la fulla de ruta els propers anys i que ens ha fet obtenir este guardó’.

En total ja són 170 les poblacions que conformen la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància. A més dels municipis que han rebut el Segell de Reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància, la Secretaria Permanent també ha atorgat 44 distincions del VIII Certamen de Bones Pràctiques, un concurs en el qual es reconeix a projectes o actuacions exemplars a favor de la infància i l’adolescència, dutes a terme per governs locals i altres entitats públiques i privades.
Els reconeixements CAI i de Bones Pràctiques es concedeixen cada dos anys després d’un procés d’avaluació als municipis i institucions que es presenten a la convocatòria del Programa. D’aquesta manera s’analitza que les línies d’actuació de la política pública dissenyada en relació a la infància i l’adolescència s’ajustin als requisits exigits.

El segell de Reconeixement CAI i les distincions de Bones Pràctiques es lliuraran en un acte que tindrà lloc el 15 de novembre a la ciutat de Santander, Ciutat Amiga de la Infància des de l’any 2014.
Municipis que han rebut el Segell de reconeixement CAI per primera vegada:
Alhaurín el Grande, (Málaga); Alpartir, (Zaragoza); Arnedo, (La Rioja); Brenes, (Sevilla); Carreño, (Asturias); Castrelo de Miño,(Ourense); Cazalla de la Sierra,(Sevilla); Cieza, (Murcia); Ciutadella de Menorca, (Illes Balears); Coaña, (Asturias); Cuarte de Huerva, (Zaragoza); Cuenca, (Cuenca); Daganzo de arriba, (Madrid); El Casar, (Guadalajara); Figueres, (Girona); Fraga,(Huesca); Fuente Palmera,(Córdoba); Gibraleón, (Huelva); Gijón, (Asturias); Girona, (Girona); Grado,(Asturias); Illas, (Asturias); Jaca, (Huesca); La Almunia de Doña Godina, (Zaragoza); La Roda de Andalucía,(Sevilla); Llanera, (Asturias); La Villa Termal de Jaraba, (Zaragoza); Lorquí, (Murcia); Mallen, (Zaragoza); Molina de Aragón, (Guadalajara); Montilla, (Córdoba); Morella, (Castellón); Mota del Cuervo, (Cuenca); Murcia, (Murcia); Navacerrada, (Madrid); Nerva, (Huelva); Noreña, (Asturias); Oviedo, (Asturias); Pastriz, (Zaragoza); Pedrola, (Zaragoza); Pozoblanco, (Córdoba); Pravia, (Asturias); Puertollano, (Ciudad Real); Ribadesella, (Asturias); Rubí, (Barcelona); Sabiñánigo, (Huesca); Sagunt, (Valencia); Salamanca, (Salamanca); San Javier, (Murcia); Sobrescobio, (Asturias); Tarragona, (Tarragona); Teruel, (Teruel); Tiana, (Barcelona); Toledo, (Toledo); Torrelodones, (Madrid).

Des de l’Ajuntament de Morella s’ha informat de l’obtenció d’este guardó als xiquets i xiquetes membres del Consell dels Xiquets, així com als centres educatius i AMPES. Amés se’ls ha convocat, als primers, a un Consell que tindrà lloc divendres per traslladar-los la informació de primera mà, sent també una reunió de les que es fan periòdicament per adreçar les seues propostes al consistori.