Morella Negra publica les novel·les finalistes del premi Tuber Melanosporum 2021

507
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

– 21 días de iraEl Demonio de LaplaceEl despertar del navegantPerros con placa i Sin reglas opten a aquest guardó que compleix cinc anys
– El festival gastro-literari Morella Negra com la trufa està previst els dies 26, 27 i 28 de febrer

Morella Negra com la trufa prepara la seua VI edició prevista per als dies 26, 27 i 28 de febrer del 2021. Així ho va anunciar ahir Jorge García, comissari del festival gastro-literari en la firma del conveni anual amb l’Ajuntament de Morella. Així, aquesta adaptarà la seua agenda a les mesures sanitàries i de seguretat vigents en el moment. A més, l’organització va donar a conéixer les cinc novel·les finalistes del V Tuber Melanosporum, el premia a l’escriptor o escriptora novell.

D’aquesta manera, 21 días de ira, de David Casals-Roma de l’editorial Grupo Tierra Trivium; El Demonio de Laplace, de Jon Aramendía de l’editorial Eunate; El despertar del navegant, de Maribel Torres de l’editorial Llibres del Delicte; Perros con placa, de Mario de la Rosa de l’editorial Libros Indie; i Sin reglas, de Isabel Arranz de l’editorial Planeta són les novel·les que opten al Tuber Melanosporum 2021.

La regidora de Turisme, Mari Carmen Escuder, ha destacat que “Morella Negra és un festival literari que s’ha assentat en el calendari cultural de la ciutat i cada any els i les amants d’este característic gènere literari passen uns dies a Morella” de manera que “és important preparar l’edició del 2021 amb totes les mesures necessàries per a garantir la salut de les persones”. L’edil ha aprofitat per a “agrair el compromís i dedicació de l’organització de Morella Negra per la seua implicació i ganes, més encara en els moments i dificultats de la situació actual”. D’altra banda, el comissari de Morella Negra com la trufa, Jorge García, ha afegit que “l’agenda d’activitats estarà condicionada per l’estat de la pandèmia al mes de febrer i les mesures vigents en eixe moment” i ha explicat que “el que si volem que siga presencial és l’entrega del premi Tuber Melanosporum, així com comptar amb els escriptors i escriptores per la rellevància que ha adquirit aquest guardó”.

Cal recordar que Morella Negra com la trufa és un festival gastro-literari emmarcat dins de les Jornades de la trufa Morella-Els Ports. Així, aquest es compon de taules redones, xerrades i presentacions de llibres al voltant de la novel·la negra i es combinen amb la gastronomia local especialitzada en la trufa negra dels Ports. Així, aquesta serà la sisena edició del festival, el qual cada any compta amb personalitats, especialistes, escriptors, escriptores i, en definitiva, amants de la novel·la negra, comptarà amb una programació completa i adaptada a la situació amb la COVID-19 en el moment de la seua celebració.