Morella negra presenta la imatge del 2024 amb el Sexenni com a protagonista

101
PUBLICITAT

Al cartell apareixen David i el cap de Goliat, del Quadre d’Heroïnes Bíbliques, amb un gos trufero i les torres de Sant Miquel al fons

La novena edició del festival gastro-literari Morella negra com la trufa tindrà lloc els dies 23, 24 i 25 de febrer

El 2024 és any de Sexenni a Morella. És per això que la novena edició de Morella negra com la trufa integra la festa major de la ciutat en la imatge del festival gastro-literari que s’ha presentat avui. Precisament al museu del Sexenni ha tingut lloc l’acte amb l’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, el comissari de Morella negra, Jorge García, i el dissenyador del cartell, Miguel Ángel Troncho.

El Sexenni se celebra des que l’any 1673 les autoritats civils de la vila, a petició popular, van formular el vot d’agraïment a la Mare de Déu de Vallivana per alliberar al poble de la pesta i a fer un solemne novenari cada sis anys. La d’este 2024, serà la 55 edició del Sexenni per a celebrar unes festes especials on la ciutat es vesteix de gala i ompli d’alegria i il·lusió els carrers amb multitud d’elements característics i únics.

D’aquesta manera, la nova imatge de Morella negra com la trufa ha volgut integrar-se en este any tan especial i donar mostra del Sexenni en la novena edició que tindrà lloc entre el 23 i el 25 de febrer. El cartell del 2024 inclou la imatge de David amb una fona, un gos trufero i el cap de Goliat amb una pedra clavada al front. Estos personatges encapçalen el Quadre d’Heroïnes Bíbliques on també apareixen dones que van ajudar a lliurar al seu poble segons el vell testament “dins del que es podria considerar la primera referència de la novel·la negra pels cruents actes que apareixen a les pàgines de la Bíblia” ha destacat el comissari García.

El quadre també inclou personatges amb històries sagnants com Judit amb el cap del rei Holofernes i l’espasa amb la qual li’l va tallar. També Jael amb el cap de Sisara, rei dels cananeus, on va clavar una estaca mentre dormia amb la massa que porta com a símbol. García ha explicat que “volem que la imatge de David i el Goliat derrotat represente el que en molts casos fa la novel·la negra, la lluita dels de baix, de la gent més desfavorida, contra els poderosos i el sistema que els oprimeix” i ha afegit que “igual que en moltes novel·les que ens apassionen, els David desemmascaren i derroten als opressors Goliat que els sotmeten, volem que la novel·la negra represente la pedra al cap de Goliat”.

D’altra banda, Bernabé Sangüesa ha remarcat que “ens alegra que la imatge de Morella tinga esta referència al Sexenni i mostrar la importància que té la nostra festa major en la societat Morellana”. El primer edil ha detallat que “en este cas han buscat els elements que més apropen ambdós esdeveniments on la sang està molt present”. Finalment, ha volgut “agrair al dissenyador i tot l’equip organitzador de Morella negra el seu treball en esta imatge que mostra com d’especial és este any per a les morellanes i morellans”.

Finalment, Miguel Ángel Troncho, ha comentat que “esta imatge havia de contindre molta informació i referències amb la novel·la negra, la trufa i el Sexenni; sense estar massa carregada d’elements”. El dissenyador ha resumit que “en la imatge apareix David amb la fona i un gos trufero amb una finestra trencada i la pedra clavada al cap de Goliat, identificable amb el que apareix al Quadre d’Heroïnes Bíbliques al retaule de Sexenni” i ha conclòs que “amb estos elements queden representades totes les parts que demanaven des de l’organització”.