“Morella negra com la trufa” tanca la seva primera edició sent un autèntic èxit

895
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Morella ha combinat la novel·la negra i gastronomia durant tot un cap de setmana on ha comptat amb la presència de nombrosos escriptors i professionals d’altres àmbits que han protagonitzat taules literàries de gran interés

“Morella negra com la trufa” ha tancat la seva primera edició sent un èxit rotund. Durant tot el cap de setmana, la localitat dels Ports ha combinat la novel·la negra i la trufa amb diverses activitats que han reunit a nombrosos escriptors, periodistes o jutges i que han comptat amb un nombrós públic. Aquest certamen ha estat una gran novetat dins de la programació de les XIII Jornades de la Trufa, que són les més importants de la localitat i que continuen amb una àmplia programació fins al 13 de març.

Durant tot el cap de setmana, Laura González, Xavi Borrell, Josep Martí Gómez, José María Mena, Graziella Moreno, Pere Cervantes, Àngel Gil Cheza i Isidro Garrido s’han citat a Morella, per participar en diverses taules literàries. La inauguració va comptar amb la directora i presentadora i el col·laborador de Todos somos sospechosos de Ràdio 3, divendres a la nit, en un acte en el qual es van poder degustar pinxos negres i vi de denominació d’origen de la Terra Alta. En la jornada d’ahir, els alumnes de l’IES Els Ports van poder conversar amb l’escriptor Pere Cervantes, sobre el seu llibre “No nos dejan ser niños”. A la vesprada, el protagonisme va ser per al periodista, Josep Martí Gómez, l’ex – fiscal en cap del TSJC, José María Mena, i la jutgessa i escriptora, Graziella Moreno, que van debatre sobre els “Crims reals, crims de ficció”. Avui, els escriptors Xavi Borrell, Pere Cervantes, Isidre Garrido i Àngel Gil Cheza han abordat la importància del territori en la trama de les novel·les. Després de les dues taules literàries, els participants s’han reunit amb la resta d’assistents, on han provat pinxos elaborats amb trufa negra, s’han pogut comprar llibres i conversar.

D’aquesta manera s’ha tancat el primer “Morella negra com la trufa”, “que ha estat un autèntic èxit, tant per la qualitat dels assistents i de les taules literàries que han protagonitzat, com per la combinació entre la literatura i la gastronomia, amb aquest espai gastro-literari ‘Sergio Beser’ on s’han provat pinxos elaborats amb trufa, com per l’assistència a tots actes”, destacava el regidor de turisme i principal organitzador d’aquest certamen, Jorge Garcia. Per la seva banda, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha felicitat a tots els que han organitzat aquest primer “Morella Negra com la trufa” i ha agraït la predisposició de tots els participants a venir a Morella i protagonitzar aquests actes i a Asetmico, que ha fet possible la combinació de la literatura amb la gastronomia. A més, el primer edil apuntava que “les Jornades de la Trufa de Morella són tot un referent de la bona cuina, però també, s’està innovant any a any perquè aquestes jornades tinguen un valor afegit i activitats complementàries que conviden a la gent a gaudir de la nostra localitat i gastronomia i, un clar exemple d’això és aquest “Morella Negra”.

Cal recordar que les XIII Jornades de la Trufa s’estan celebrant a la localitat des de mitjans de gener i es prolongaran fins al 13 de març. Aquestes són tot un referent i compten amb menús temàtics, protagonitzats pel diamant negre de la cuina, en dotze restaurants. A més, els divendres a la nit estan tenint lloc els show-cookings o demostracions en viu, en els quals els restauradors mostren els secrets d’aquest ingredient i les seves particularitats. Els primers han anat a càrrec dels restaurants Casa Roque, Casa Pere, Cardenal Ram i Palau dels Osset. La setmana que tornaran amb Mesón del Pastor i, ja al març, el 4 serà el torn del Daluan i el 11 de El Faixero i Pizzeria Lola. A més, aquestes demostracions de cuina en viu s’estan combinant amb tallers de degustació, com els d’olis mil·lenaris de la Mancomunitat de la Taula del Sénia o el de Productes Morella. El dia 5 de març serà el torn dels vi de Denominació d’Origen Terra Alta.

Morella Negra com la Trufa Taula literària escriptors lligats al territori