Morella munta les barreres per a les festes que comencen el 5 d’agost

597
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Les barreres delimiten el recinte taurí dels bous de carrer a la vesprada i dels encierros al matí
La Brigada Municipal realitza aquesta tasca d’es d’avui i es pretén que la setmana vinent estiguen totes muntades

La Brigada Municipal de Morella ha començat avui els treballs de muntatge de les barreres per a les festes. Durant les primeres jornades s’encarreguen de traslladar les estructures als llocs que ha d’ocupar i, posteriorment, es munten per a delimitar el recinte taurí. D’aquesta manera, es tracta d’una feina que es realitza amb velocitat, ja que les barreres estan preparades i organitzades per a facilitar la seua instal·lació i molestar el mínim possible als veïns i veïnes durant els dies previs a les festes.

El regidor d’obres, Amadeu Bordàs, ha destacat que “durant els últims anys hem aconseguit que aquesta feina es realitze ràpidament i no moleste molt als veïns i veïnes, així com repartidors als quals pot dificultar la seua feina”. A més, l’edil ha comentat que “les barreres i les estructures que conformen els corrals es van millorant cada any amb l’objectiu d’accelerar el muntatge i desmuntatge i minimitzar les molèsties que puguen ocasionar”. Amadeu també ha volgut “agrair a la Brigada, que cada any desenvolupa aquesta tasca, el seu treball que cada any es realitza de forma més eficaç”.

Les festes de Morella enguany s’avancen al seu calendari habitual a causa de l’Anunci, festa d’Interés Turístic Nacional, que es celebra el 27 d’agost i desplaça les activitats habituals de l’estiu morellà. Així, el pregó que dóna inici a les festes de Sant Roc serà el dia 5. Les festes de Morella s’allarguen fins el 13 on el castell de focs posarà el punt i final a aquesta setmana festiva. L’estructura tradicional de les festes de Sant Roc es manté enguany amb la muntada de cadafals el diumenge i actes taurins fins al dijous. A més, es realitzen activitats per a tots els públics com concurs de dibuix per als més menuts o el dia de la Gent Gran.