Morella licita les obres de millora d’accessibilitat de l’edifici de l’ajuntament

236
Ajuntament de Morella

-L’ajuntament invitarà a participar en el concurs a totes les empreses constructores locals
-L’obra és una millora important per a l’edifici històric la qual suposa una inversió superior als 90.000 euros amb la instal·lació, entre altres millores, d’un ascensor
-Ahir van començar les obres de reasfaltat del carrer dels Gremis al barri de l’Hostal Nou i acaben hui

Morella va aprovar al ple ordinari d’ahir el plec de condicions per a l’obra de millora de l’edifici de l’ajuntament. Aquesta pretén fer més accessible el consistori per a totes les persones, ja que es tracta d’un edifici del segle XV amb dificultat per accedir a tots els serveis i oficines presents a l’ajuntament de Morella. D’aquesta manera, el pressupost de l’obra és de 90.918,54 euros on la part principal és la instal·lació d’un ascensor que permeta arribar a tothom a totes les plantes. El termini per a presentar les ofertes serà des del moment que es reba la carta de convocatòria del concurs, fins al 19 de juny.

L’ajuntament de Morella invitarà a totes les empreses locals a participar en el concurs públic que tracta d’adequar diverses zones de l’edifici i instal·lar elements per a facilitar l’accés a totes les sales de l’ajuntament. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha recordat que “l’edifici consistorial és del segle XV i l’obra ha de respectar el patrimoni local. Es planteja una molt bona sol·lució”. A més, l’edil ha destacat que “l’ajuntament alberga molts serveis a part dels municipals com la notaria o el registre civil, per la qual cosa, totes les persones han de poder accedir fàcilment a tot l’edifici sense barreres arquitectòniques. Serà una inversió molt important i necessària des de fa temps”.

Obres de reasfaltat al carrer dels Gremis

Les obres de millora i condicionament del barri l’Hostal Nou permetran millorar el carrer dels Gremis. Així, fa unes setmanes es van instal·lar les noves voreres del carrer i entre ahir i hui s’està procedint a reasfaltar el paviment. El regidor d’Obres, Amadeu Bordàs ha comentat que “aquest carrer estava molt deteriorat i necessitava una actuació urgent que per fi ha arribat”. També es millora l’enllumenat d’aquest carrer amb confluència del carrer Major.

Carrer dels Gremis Morella
Treballs al carrer dels Gremis

Ple ordinari de maig

Ahir es va celebrar el ple ordinari de maig on el punt principal va ser l’aprovació del plec de condicions per a l’adjudicació de l’obra d’accessibilitat a l’edifici de l’ajuntament de Morella. L’àrea d’Administració i Hisenda ha donat compte del període mitjà de pagament del primer trimestre del 2017, el plec de condicions d’arrendament de la Casa Forestal de Vallivana i els solars d’Ortells. L’àrea d’Obres i Serveis, també ha aprovat la consulta prèvia de la modificació puntual N29 del PGOU i la renovació del conveni urbanístic. L’àrea d’Educació i Cultura, la sol·licitud per a la subvenció d’immobles patrimonials i una moció per a l’Escola Matinera. L’àrea de Promoció Econòmica, la ratificació de l’acord d’adhesió al Codi Ètic de Turisme Sostenible i l’informe de recollida de residus sòlids urbans. L’àrea de Governació aprova la moció de la renovació del DNI permanent i periòdic. Finalment, l’àrea de Benestar Social informa sobre l’actualització de la borsa de treball per a l’ajuda a domicili.