Morella licita els aprofitaments del bosc públic de Vallivana

222
MORELLA
Morella
  • Es tracta de subhastes per aprofitar les pastures, les trufes i l’apicultura en aquest espai públic
  • També finalitzen prompte les adjudicacions dels boscos Boalar d’Ortells, Carrascals, Pereroles i Herbeset

El passat mes de setembre va finalitzar el termini per aprofitar les pastures, trufes i apícultura del bosc de Vallivana a Morella i van eixir a subhasta, en la qual alguns van quedar deserts. D’aquesta manera, ara es renova el període de subhasta per aprofitar els recursos com les pastures, les trufes i l’apicultura d’aquest espai públic, és per això que alguns preus d’eixida s’han rebaixat amb l’objectiu d’obtenir adjudicataris i que s’aprofiten els recursos d’aquest espai públic tan important.

L’objectiu d’aquestes subhastes és adjudicar i continuar aprofitant els recursos del mont de Vallivana. Així, la subhasta de les trufes és a partir 3.400 euros anuals a l’alça i té una capacitat de 20 quilograms. És per cinc anys. I l’aprofitament apícola, per 510 euros anuals a l’alça i una capacitat de 300 caixes, i per cinc anys. També se subhastarà l’aprofitament apícola del mont de Boalar d’Ortells per 120 euros i una capacitat de 60 ruscs per cinc anys. Cal afegir que en els propers dies es publicarà al Bulletí Oficial Provincial (BOP).

El regidor de Boscos i Camins Públics, Joel Pascual, ha explicat que “les adjudicacions d’explotació dels monts públics estan a punt de finalitzar i es subhastaran de nou per a aprofitar-les durant els pròxims anys”. Així, l’edil ha destacat que “alguns dels aprofitaments dels recursos del mont de Vallivana es van quedar deserts, de manera que els tornem a traure a subhasta”. Pascual ha comentat que “també estan a punt de finalitzar en els monts del Boalar d’Ortells, Carrascals, Pereroles i Herbeset”.

La resta d’aprofitaments dels boscos públics a Morella finalitza en els pròxims mesos de manera que el mont Carrascals té l’aprofitament de les trufes desert, les pastures finalitzen el 30 de setembre de l’any 2021 i la caça al mes d’abril del 2020 aproximadament. Les pastures al bosc de Pereroles finalitzen el 30 de setembre de 2021 i la caça al mes d’abril del 2020 també. Finalment, el bosc d’Herbeset finalitza les pastures el 30 de setembre del 2020 i la caça al mes d’abril del mateix any.