Morella licita el projecte de reforma del Col·legi Mare de Déu de Vallivana

110
  • La realització del projecte té un pressupost de 66.105,66 euros i es valorarà l’experiència en actuacions en projectes docents i en edificis protegits amb qualificació de Bé d’Interés Cultural
  • Es tracta d’una obra dins del Programa Edificant per a la millora del col·legi de Morella

Morella licita el projecte de millora del Col·legi Mare de Déu de Vallivana que pretén ampliar el nombre d’aules i altres reformes que necessita l’edifici. Així, la realització del projecte compta amb un pressupost de 66.105,66 euros i les proposicions es podran presentar en 15 dies naturals des de la publicació de l’anunci de licitació al Perfil del Contractant. Una volta escollit, hi haurà un termini de quatre mesos per a desenvolupar el projecte.

Aquesta actuació està dins del Programa Edificant, una iniciativa de la Generalitat Valenciana amb col·laboració dels ajuntaments, per a la millora d’infraestructures educatives, la qual compta amb un pressupost total d’1.600.000 euros per a desenvolupar les diferents parts d’aquest. Així, l’ajuntament de Morella, la direcció del centre i l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes s’han reunit per a informar de l’evolució del projecte amb la publicació de la licitació.

La regidora d’Educació, Judit García, ha destacat que “aquest és un edifici característic i complex que necessita la millora, de manera que volem que els terminis es complisquen i tindre-ho tot enllestit al més prompte possible”. L’edil ha explicat que “l’actuació contempla tant l’ampliació del nombre d’aules, com la millora en les instal·lacions existents, així com fer l’edifici més accessible per a totes les persones, per la qual cosa, aquestes obres són molt necessàries”.

Així, el projecte contempla l’ampliació del nombre d’aules, les quals estaran situades al talús de dalt del camp poliesportiu, ja que les instal·lacions actuals són insuficients per albergar les necessitats de professorat i alumnes. D’altra banda, una part molt important d’aquest projecte són les reformes que necessita l’edifici entre les quals destaquen l’accessibilitat, la renovació d’instal·lacions com l’elèctrica, la de dades i la calefacció, així com la millora de mobiliari i aïllament.

A causa de les característiques de l’edifici del Col·legi Mare de Déu de Vallivana hi ha diferents condicions especials que sumen punts per a optar a aquest projecte. Així, l’experiència en projectes docents pot sumar fins a 25 punts i l’experiència en edificis catalogats amb qualificació de Bé d’Interés Cultural (BIC), fins a 20 punts més. També es valoren altres aspectes del projecte com l’eficiència energètica, la programació dels treballs a realitzar de manera detallada i no interferir en el curs escolar per a la seguretat de l’alumnat i el professorat entre altres.

Cal recordar que el Col·legi Mare de Déu de Vallivana és un edifici particular, el qual va guanyar el Premi Nacional d’Arquitectura l’any 1996. Aquest edifici té problemes des de fa molts anys, de manera que amb aquest projecte es podrà reparar i millorar i augmentar els espais necessaris per al bon funcionament educatiu.