Morella lamenta que la Diputació no execute enguany les obres de millora del camí de la Canà i la carretera de Xiva com s’havia compromès

590
PUBLICITAT


Aquesta setmana hem conegut que l’ens provincial no ha contemplat en la modificació de crèdits aprovada recentment les obres en aquests vials tan importants per a la comarca dels Ports. L’Ajuntament de Morella i altres municipis sol·licitaran una reunió amb Moliner.

En quant al camí de la Canà es va acordar en una reunió mantinguda en la població de Cinctorres que les obres serien finançades i executades al 50% entre la Conselleria d’Infraestructures i la Diputació Provincial. La Conselleria ja va realitzar la intervenció acordada en el mes de juliol, que va comptar amb la visita de la Consellera, María José Salvador Rubert, per a cerciorar el treball que s’havia fet en aquest important vial per a la comarca i especialment per a la població de Cinctorres. Així doncs, finalitzada aquesta actuació el consistori estava a l’espera de l’actuació per part de la Diputació, però no va a ser enguany, ja que el propi departament que gestiona aquest tipus d’obres en l’ens provincial ha comunicat a l’Ajuntament de Morella que no es van a realitzar les obres en el camí de la Canà el present any, ja que no s’han contemplat en l’última modificació de crèdits aprovada. El consistori morellà lamenta aquest fet i al costat d’altres municipis de la comarca sol·liciten una reunió amb el president Moliner per a sol·licitar que incloguen aquesta obra en el pressupost de l’any 2017, que no calga realitzar cap modificació al llarg de l’any, sinó que ja figuren en el pressupost inicial.

En la mateixa línia es troba la carretera de Xiva, per la qual també es va comprometre la Diputació a realitzar enguany les obres dels dos trams que falten per arreglar. No obstant açò, també s’ha comunicat que no es va a complir amb el compromís d’actuar en el present any. Així doncs, l’Ajuntament de Morella també sol·licitarà la inclusió d’aquesta obra en el pressupost inicial de l’any que ve. En la mateixa situació es troba el vial d’accés a Vallibona. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, considera “que es tracta de vials fonamentals de comunicació en la comarca i lamenta que no totes les administracions tinguen la sensibilitat i aporten els esforços convenients perquè el seu ús siga l’adequat per part de la població”
Carretera Morella-Cinctorres

D’altra banda, el consistori morellà també exigirà a la Conselleria d’Infraestructures la reparació en el vial dependent d’aquesta entitat, Morella-Cinctorres, que va ser greument danyat en un tram per les pluges torrencials de l’any 2015. Es realitzaran les gestions oportunes perquè les obres puguen començar en el present any.