Morella lamenta que el Govern no té cap intenció de renovar el servei mòbil del DNI

94

Alcaldes i representants es van reunir el passat divendres amb el Subdelegat del Govern, David Barelles, que no va aportar cap solució al problema de renovar el DNI que sofreixen els pobles allunyats de la capital

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el diputat provincial, Artemi Rallo i un conjunt d’alcaldes de la província de Castelló, es van reunir amb el Subdelegat del Govern, David Barelles, per a demanar que es torne a oferir el servei mòbil de renovar el DNI a tots els municipis com s’ha fet durant molts anys i solucionar el greu problema d’espera per a renovar el DNI, que en el cas de Morella és de més de 300 persones. La reunió va tindre lloc el passat divendres amb un resultat que no satisfà les necessitats dels municipis de l’interior.

Morella es veu afectada per esta mesura, ja que hi ha un elevat nombre de persones que es troben en situació de renovar el DNI. La última volta que es va oferir este servei a Morella va ser va ser fa tres anys i enguany es compleixen 10 anys d’una renovació molt nombrosa, per la qual cosa hi ha molta gent, i molts d’ells majors, que s’ha de renovar el carnet d’identitat.

Els alcaldes presents a la reunió demanen reactivar este servei per a estalviar llargs desplaçaments a les persones i que hagen de perdre dies laborals per a realitzar esta tasca. “Els pobles d’interior ens sentim marginats i menyspreats pel col·lapse que genera la situació i, lamentablement, després de la reunió, més”, ha dit Rhamsés Ripollés, Alcalde de Morella.

D’esta manera, Rhamsés Ripollés, ha recalcat que “és un servei necessari per als pobles que estan més lluny dels grans nuclis. A més, les noves tecnologies haurien de servir per a facilitar els tràmits a la gent”. També destaca que “el Subdelegat sols ha donat un ‘no’ com a resposta, sense cap tipus de argument per a justificar la decisió”. La única solució que Barelles aporta és que siguen els mateixos municipis els que emplenen autobusos per a desplaçar als veïns i veïnes que necessiten renovar el DNI, “sense tindre en compte el temps que implica a aquells que viuen als pobles de l’interior”, ha afegit l’edil.

Artemi Rallo, diputat provincial, manifestava que els desplaçaments d’equips del DNI resulten imprescindibles perquè, quan es feien, es garantia un servei que “forma part de les necessitats bàsiques de molts ciutadans, sobre tot, dels que viuen en zones de l’interior i allunyades de Castelló com Segorbe, Morella, Sant Mateu o Benicarló”.

L’encontre celebrat a la Subdelegació de Govern han participat també els alcaldes de Vilafranca, Óscar Tena; Sant Mateu, Ana Besalduch, i Les Coves, Mónica Nos. Representant a l’ajuntament de Vall d’Uixó ha estat el concejal Xavier Ferreres.