Morella la Vella i la Valltorta celebren el centenari del seu descobriment

387
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

És un esdeveniment molt important per a Morella la Vella que té prevista la seua reobertura al mes d’abril
Restaurar alguns abrics i promoure les visites educatives i turístiques són els objectius per a aquest 2017

El Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha presidit l’acte de presentació del Centenari de Morella la Vella i la Valltorta. Alcaldes de tots els pobles que tenen pintures rupestres, entre els que s’encontra el de Morella, Rhamsés Ripollés, han acudit a la presentació. El esquema a seguir es composa d’activitats culturals, educatives i turístiques per a promoure les pintures que compten amb el reconeixement de Patrimoni Mundial per la UNESCO. A més de fomentar la millora de les instal·lacions, la senyalització i l’accés a les pintures, en el cas de Morella la Vella, l’objectiu està en obrir a Pasqua.

El Centenari de Morella la Vella i la Valltorta és un esdeveniment important per tal d’impulsar les pintures de la província. Així, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha dit que “és un aniversari molt important que hem d’aprofitar, unint esforços, i així millorar aquest patrimoni i la seua divulgació”. Entre les diferents accions necessàries que s’han de realitzar està la de restauració d’alguns abrics o millorar la senyalització i l’accés fins a les pintures. A més, a Morella la Vella s’ha de convertir el mas en museu i així aportar més informació als visitants.

“Es tracta d’un element revulsiu per a l’economia dels municipis de l’interior” ha destacat Rhamsés. A més, el projecte tracta d’utilitzar les noves tecnologies com una nova web i més eines que permeten la divulgació d’informació i la promoció de les pintures. També s’està treballant per a albergar un curs d’estiu de la Seu dels Ports de la Universitat Jaume I relacionat amb aquesta matèria aquest 2017.