Morella ja ho té tot preparat per l’arribada dels Reis Mags

505
Foto d'arxiu. Font: Ajuntament de Morella.
PUBLICITAT

Morella rebrà a ses majestats els Reis Mags d’Orient el pròxim 5 de gener, com és tradicional amb una cavalcada pels carrers del poble. Aquesta recorrerà els principals carrers de Morella, des de Sant Miquel fins a la plaça de l’església. En aquesta última es realitzaran les salutacions i parlaments, ja que és un espai ample i on s’assegura el compliment de la distància social. A més, s’ha tingut present que hi ha famílies en quarantena i que aquestes reben també la màgia de la cavalcada.

Des de l’Ajuntament s’ha confirmat que hi hauran més actes, a part de la mencionada cavalcada, com l’establiment del campament dels patges amb anunci pirotècnic el dia 3 i el pregó del gran chambelán el 4. D’aquesta manera, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha aprofitat per a “agrair el treball de totes les persones que fan possible aquesta cavalcada tots els anys, en especial, en aquestos que es presenten més dificultats i fer arribar la il·lusió dels Reis a les xiquetes i xiquets de Morella”. A més, la bústia reial per a dipositar les cartes ja està instal·lada a l’entrada de l’ajuntament.

La cavalcada del 2022 tindrà algunes variacions per a seguir els protocols de seguretat i evitar nous contagis de la COVID-19. D’aquesta manera, l’ajuntament de Morella està en permanent contacte amb les i els patges reials per a coordinar els actes. Així, s’ha previst una cavalcada més fluida amb l’entrada dels Reis per Sant Miquel amb la carrossa. Aquesta comptarà amb la música dels Gaiteros de Morella i l’Associació Musical Mestre Candel i l’acompanyament dels patges i odalisques.