Morella inicia les Festes d’Agost amb el pregó de Miguel Ferreres

382
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

-Des d’ahir fins al 25 d’agost Morella viurà amb intensitat les festes en honor a Sant Roc

-Dolçainer i col·leccionista de gaites, Miguel Ferreres és un referent per al patrimoni musical morellà

El pregó a càrrec del dolçainer morellà Miguel Ferreres donava el tret de sortida a les Festes d’Agost de Morella des del balcó de l’ajuntament. Així, aquestes festes s’allarguen des d’ahir fins al 25 d’agost amb activitats culturals, tradicionals i festives que componen una intensa agenda per a tots els públics.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, destacava que “les Festes d’Agost de Morella són característiques per l’ambient al carrer amb activitats per a tots i totes”. L’edil ha explicat que “s’ha programat una intensa agenda d’actes de diferents àmbits per a gaudir d’aquestos dies festius a la ciutat”. Finalment, Rhamsés aprofitava per a “agrair a Miguel Ferreres que haja acceptat el càrrec per a dirigir-se a tota la ciutat i donar el començament de les Festes d’Agost de Morella”.

Miguel Ferreres va nàixer a Morella l’any 1941 i als nou anys se’n va anar a València per a estudiar. Després, va estudiar Farmàcia a Barcelona i va començar a exercir com a farmacèutic a Altura. També va estudiar tècnic bromatòleg, cursos d’anàlisis clínics i va fer l’oposició per a Inspector Farmacèutic Municipal. D’altra banda, entre les seues aficions està la gimnàstica esportiva i la música, per la qual és conegut a Morella. Així, Miguel ha sigut dolçainer i col·leccionista de dolçaines, moltes d’elles fetes per morellans. A més sempre ha estat present en les festes populars com Sant Antoni, la Rogativa, el Corpus Christi, la Mare de Déu d’Agost, el Sexenni en totes les seues danses amb la colla de dolçainers de Morella i també amb els de Castelló. També va col·laborar amb la Fonoteca Valenciana.