Morella inicia les festes d’agost amb el pregó d’Andreu Casero

274
Andreu Casero, pregoner a Morella
PUBLICITAT

-Des d’avui, fins al 13 d’agost, Morella viurà amb intensitat les festes en honor a Sant Roc

-La tradicional dansa dels Peregrins ha recorregut els principals carrers de la ciutat i recitat les poesies sobre l’actualitat

-Pel matí s’ha inaugurat l’exposició de pintura Carloandrés. Retorn a Morella. 1963-1979

Morella inicia les seues festes d’agost en honor a Sant Roc. El periodista i professor de la Universitat Jaume I ha sigut l’encarregat de donar el tret d’eixida de les festes amb el pregó des de balcó de l’ajuntament. A més, la tradicional dansa dels peregrins ha recorregut la ciutat i ha recitat poesies amb temes d’actualitat a Morella. Així, fins al 13 d’agost Morella viurà amb intensitat aquestes jornades carregades d’activitats festives, tradicionals i culturals per a tots els públics.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “és la setmana amb més ambient de l’any on els carrers de la ciutat alberguen activitats per a grans i menuts”. A més, l’edil ha comentat que “l’agost d’enguany és especial per als morellans i morellanes que estan ultimant els treballs de les carrosses per a l’Anunci del pròxim 27 d’agost”. Rhamsés també ha aprofitat per “agrair a Andreu Casero acceptar el càrrec per a dirigir-se a tota la ciutat i donar el començament d’aquesta setmana de cultura, festa i tradició”.

El pregó ha estat acompanyat aquesta jornada de la tradicional dansa dels Peregrins que recorre la ciutat amb els diferents caragols i poesies. A més, Al matí s’ha inaugurat l’exposició de pintura Carloandrés. Retorn a Morella. 1963.1979. Aquest pintor va residir a Morella durant els anys 60 i 70 quan va pintar carrers i paisatges de la ciutat. Cal destacar que l’obra de Carloandrés mai s’ha exposat a Morella fins ara.