Morella inicia la “setmana solidària”

242
Campanya solidària de recollida de roba 2020

Des del dilluns 17 de maig fins al dilluns 24 de maig, l’Ajuntament de Morella celebra una nova campanya solidària de recollida de roba, amb l’ajuda de la Fundació Tots Units de Vila-Real i Càritas. Així doncs, la campanya va destinada a ajudar a les persones més vulnerables i amb menys recursos, en un marc social i econòmic travessat per la Covid-19 i les dificultats en què repercuteix. La iniciativa social, que el 2020 es va celebrar al mes de juliol, és ja un esdeveniment anual amb molta participació, ja que es solen recollir entre 1.500 i 2.000 quilograms de roba cada edició.

Els veïns i veïnes que desitgen participar podran passar per la Llotja de l’ajuntament en horari d’oficina des de les 8.00 hores fins a les 15.00 hores. La regidora de Benestar Social i Cooperació, Malú Blasco, ha recordat que «la ciutat mostra la seua solidaritat cada any amb una elevada donació de roba», qui també ha explicat que tota la roba replegada es dona a la Fundació Tots Units de Vila-Real, que al seu torn s’encarrega de triar, separar per talles i distribuir entre les persones més necessitades.

Tot i que aquesta setmana solidària tinga una gran repercussió tant de participació local com de volum de roba recollida, a Morella també es realitzen més iniciatives de caire social per a la beneficència. Per exemple, els taps de PVC es reciclen a l’Ajuntament durant tot l’any; o el Banc Municipal d’Aliments, que col·labora amb la Creu Roja tot l’any i s’encarrega de classificar i repartir les entregues que els morellans i morellanes fan al llarg de l’any.