Morella inaugura l’exposició Imaginària el dissabte amb fotos de tots els pobles dels Ports a la nit

1028
Cartell imaginaria la nit dels Ports
PUBLICITAT

-Demà es presenta la IV Fira de la Caça a les 19.00 hores amb la programació completa d’activitats del cap de setmana
-El dissabte acaba el cicle de Diàlegs dels Ports amb la presentació del llibre Tragèdies silenciades

Morella espera un cap de setmana carregat d’activitats molt diferents entre les quals destaca la inauguració de l’exposició Imaginària el dissabte a les 19.00 hores. Aquesta estarà present a les Sales Gòtiques de l’ajuntament fins al 24 de juny amb fotografies de tots els pobles dels Ports a la nit. A més, la IV Fira de la Caça, una nova entrega dels Diàlegs dels Ports, la presentació d’un llibre sobre Isonomia i XI Torneig Aleví Bàsquet Ciutat de Morella completen el calendari d’activitats de la capital dels Ports.

Aquesta exposició va nàixer després que un grup de fotògrafs de la comarca i zones properes als Ports realitzaren un curs de fotografia nocturna. Així, van capturar llocs emblemàtics de cada poble evitant la contaminació lumínica dels fanals. D’aquesta manera, les ermites i els paisatges dels Ports es veuen d’una forma diferent. La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que “és una exposició que mostra els Ports amb una perspectiva diferent que ha tingut molt d’èxit des de la seua presentació a l’Aplec de Villores de l’any passat”.

El cap de setmana hi ha més activitats programades. Demà a les 19.00 hores la Societat de Caçadors El Maestrazgo i l’ajuntament de Morella presenten la IV edició de la Fira de la Caça. Aquesta està present durant tot el cap de setmana a l’Espai firal amb exhibicions i exposicions de productes i animals d’aquesta disciplina.

El dissabte 27 de maig hi ha, també, una nova entrega dels Diàlegs dels Ports. Aquesta ocasió el tema del debat és La postguerra: la repressió i els maquis a la comarca en una investigació. A la cita participen, Raül Gonzàlez; autor del llibre, professor i historiador, i Violeta Tena, periodista. Els Diàlegs dels Ports és a la Sala del Justícia i completa el cicle d’aquests actes. Així, comença a les 19.30 hores per a debatre sobre el llibre Tragèdies silenciades. El mateix dia, al matí, a les 12.00 hores està prevista la Presentació i col·loqui sobre la igualtat d’oportunitats i tracte entre homes i dones de la Fundació Isonomia.

Finalment, el dissabte se celebra el XI Torneig Aleví Bàsquet Ciutat de Morella. Aquest comença a les 10.00 hores amb partits al llarg de tot el dia, fins que a les 18.30 hores està prevista l’entrega de trofeus. El campionat l’organitza el Club Bàsquet Femení Morella i participen el C.B: Vinaròs, el Nou Bàsquet Femení i el Vila-real B.C.