​​​​​​Morella i la Creu Roja posen en marxa el projecte ‘Acompanyant-nos’

515
Presentació del projecte Acompanyant-nos de la Creu Roja
PUBLICITAT
  • Aquesta iniciativa va dirigida a persones de més de 65 anys com un servei de suport en diferents àmbits com compres, tràmits amb l’administració i suport en les noves tecnologies

La Creu Roja ha iniciat a Morella la campanya Acompanyant-nos dirigida a persones de més de 65 anys o amb diversitat funcional. Aquesta tracta, com el seu nom diu, d’un servei d’acompanyament a les persones en diferents àmbits com les compres o tràmits amb l’administració, passejos, tertúlies i suport en les noves tecnologies. També ha previst tallers d’estimulació cognitiva per a treballar l’atenció, la percepció, la comprensió i la memòria, de pintura i treballs manuals i d’activitats físiques com estiraments, relaxació o ball.

La regidora de Benestar Social i Gent Gran, Malú Blasco, i la Tècnica d’integració social de la Creu Roja, Laia Fuertes, han presentat aquest projecte, el qual compta amb la col·laboració de la Fundació La Caixa, a l’ajuntament de Morella avui. D’aquesta manera, Malú ha destacat que “es tracta d’una iniciativa molt important i necessària de la Creu Roja per donar suport a la gent gran en alguns aspectes com l’ús quotidià de les noves tecnologies, el qual els presenta dificultats”. L’edil ha explicat que “també acompanyen en altres àmbits de relacions socials amb tertúlies que poden ser a domicili, i per telèfon o videotrucada”. Finalment, Malú ha volgut “agrair a la Creu Roja el seu compromís amb les persones majors i donar aquest servei tan necessari en estos temps on la tecnologia forma part de la vida i els tràmits quotidians de cada dia”.

D’altra banda, Laia ha detallat que “es tracta d’un projecte en el qual ambdós col·lectius es poden vore beneficiats i que els grups es retroalimenten” i ha afegit que “per una part, la persona amb diversitat pot sentir-se útil per a donar un servei necessari i les persones majors estaran més acompanyades en diferents situacions quotidianes”.

Cal explicar que les persones interessades a participar en el projecte Acompanyant-nos, s’ha de dirigir a l’oficina comarcal Morella-Els Ports de la Creu Roja. Aquesta està ubicada a la Casa Ciurana amb un horari de dilluns a dimecres des de les 10.00 hores fins a les 14.00 hores. També es pot contactar a través del telèfon 964 16 03 80 amb el mateix horari.